Koda potovanja: L-Andaluzija, Gibraltar in Maroko

Kratek opis potovanja: Gibraltar, Costa del Sol, Andaluzija, Sevilla, Cordoba, Ronda, Granada, Tanger

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: direktni polet iz Zagreba, najobsežnejše raziskovanje Andaluzije, obisk Gibraltarja, flamenko nastop v Sevilji, enodnevni izlet v maroški Tanger, prijetno vreme v zimskem času

Odhodi: 7.1., 18.2., 14.3., 28.3., 1.5., 29.5., 19.6., 25.9., 16.10. 2024

Zagotovljen odhod: 7.1., 18.2., 14.3., 28.3., 1.5., 29.5., 19.6., 25.9., 16.10. 2024

Popust za zgodnje rezervacije: popust 40 EUR na osebo za rezervacije do 30 dni pred odhodom oz. do razprodaje kapacitet po ceni s popustom.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.299 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Malaga – Zagreb
  letališke takse
 • vključen 1 kos oddane prtljage na osebo (vsak kovček do 20 kg) + 1 manjši kos ročne prtljage do velikosti 40 x 20 x 25 cm. Omenjena prtljaga se mora spraviti pod sedež pred vami (lahko je manjša torba, nahrbtnik ali torba za prenosni računalnik).
 • avtobusni prevoz in ogledi po programu
 • 7 x nočitev z zajtrkom v hotelih 4* na območju Malage, La Linea de la Concepcion, Seville in Granade v dvoposteljnih sobah
 • lokalni vodniki v Sevilli, Cordobi in Granadi
 • ogled Gibraltarja z minibusom
 • turistično vodenje v hrvaščini

Popust za zgodnje rezervacije: popust 40 EUR na osebo velja za rezervacije do 30 dni pred odhodom oz. do razprodaje kapacitet po ceni s popustom.

V ceno ni vključeno:

 • Paket vstopnic 80 €, paket vključuje Alhambro v Granadi, Mezquito v Córdobi, katedralo in Álcazar v Sevilli (ob prijavi)
 • Predstava flamenka v Sevilli 39 € (ob prijavi)
 • Celodnevni izlet v Tangier (min. 15 oseb): odrasli 110 € (ob prijavi). Cena izleta vključuje prevoz do pristanišča, prevoz s hitrim čolnom do Tangerja, ogled mesta, lokalno vodenje, kosilo (plačilo ob prijavi v agenciji). Za enodnevni izlet v Tanger iz Španije zadostuje osebna izkaznica (državljani EU)
 • Enoposteljna soba od 290 do 430 EUR (ob prijavi)
 • Vozovnice javnega prevoza (na poti)

Pot

Kraji: MALAGA – RONDA – SETENIL DE LAS BODEGAS (PUEBLO BLANCO) – COSTA DEL SOL (LA LINEA de la CONCEPCION) – TANGER, MAROKO (opcijsko) – GIBRALTAR – CADIZ – SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Kraji: MALAGA – RONDA – SETENIL DE LAS BODEGAS (PUEBLO BLANCO) – COSTA DEL SOL (LA LINEA de la CONCEPCION) – TANGER, MAROKO (opcijsko) – GIBRALTAR – CADIZ – SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Program po dnevih

1. DAN
ZAGREB – MALAGA – COSTA DEL SOL
let, nočitev
Srečanje potnikov z vodnikom na zagrebškem letališču dve uri pred poletom. Prijava na direktni let v Malago ob 15.50. Ob prihodu ob 19.05 bo sledil prevoz z letališča Malaga do hotela na Costa del Sol. Prijava in namestitev v hotelu. Prosti čas. Nočitev.

2. DAN
MALAGA – RONDA – SETENIL DE LAS BODEGAS (PUEBLO BLANCO) – COSTA DEL SOL (LA LINEA de la CONCEPCION)
zajtrk, nočitev
Zajtrk in odjava iz hotela. Odhod v slikovito Rondo, ki se nahaja na strmi pečini, 750 metrov nad morjem, z impresivnim kamnitim mostom. Ronda je zibelka bikoborb, tam je legendarna matadorska družina Romero postavila pravila te panoge. Znani obiskovalci: Orson Welles, Hemingway, James Joyce, Rilke… Nato nadaljujte pot proti eni od znamenitih andaluzijskih belih vasi (pueblos blancos), Setenil de las Bodegas, s hišami skoraj prilepljenimi na skale, zaradi česar je videti kot orlovo gnezdo. Po ogledu čudovitega Setenila nadaljujemo pot proti skrajnemu jugu Španije. Namestitev v hotelu v španskega mesta La Linea de la Concepcion, ki je od Gibraltarja – čezmorskega britanskega ozemlja – oddaljen le sprehod čez letališko stezo. Nočitev.

3. DAN
COSTA DEL SOL (LA LINEA) – fakultativni izlet TANGER, MAROKO
zajtrk, nočitev
Zajtrk. Prosti čas za počitek, sprehod ali fakultativni celodnevni izlet v mesto Tangier v Maroku. Program: transfer do pristanišča Tarifa, vkrcanje na hitri trajekt za Tangier (cca. 1 ura vožnje). Po prihodu ogled mesta: zgodovinski del Medine, trdnjava Kasbah, bogata arhitektura, panoramska vožnja z avtobusom ob obali s pogledom na portugalsko, ameriško, italijansko in špansko četrt, kraljeva palača. Kosilo v tipični maroški restavraciji, prosti čas za sprehod po pisani Medini in Bazarju, nakupovanje. Popoldan transfer do pristanišča, vkrcanje na ladjo, vožnja do Tarife. Po prihodu transfer do hotela v La Linea de la Concepcion. Nočitev.

4. DAN
COSTA DEL SOL (LA LINEA) – GIBRALTAR – CADIZ – SEVILLA
zajtrk, nočitev
Po zajtrku odjava iz hotela in odhod proti Gibraltarju, britanskemu čezmorskemu ozemlju, ki ločuje Evropo od Afrike in povezuje Atlantski ocean s Sredozemljem. Prehod meje, vkrcanje v minibuse, panoramska vožnja: “Skala” se razprostira na 6,5 ​​km2, tam je mesto in naravni rezervat s kolonijo opic, Europa Point, od koder se ob lepem vremenu vidi Afrika, Gibraltarska skala, jama sv. Miklavža. Prosti čas za sprehod po mestu. Povratek v Španijo in nadaljevanje potovanja proti Cadizu, mestu, ki se nahaja na rtu Atlantskega oceana in je s celino povezan s kratko ožino in impresivnim visečim mostom. Ogledali si bomo trgovsko hišo in stolp Torre Tavira, s katerega se ponuja čudovit razgled na okolico. Nazadnje bomo vstopili v podzemno cerkev Oratorio de Santa Cueva, ki je okrašena z deli velikih španskih umetnikov. Nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Andaluzije, Seville ter namestitev v hotelu. Prosti čas za lastne aktivnosti. Priporočamo obisk četrti Triana, središča nočnega življenja Seville. Nočitev.

5. DAN
SEVILLA
zajtrk, nočitev
Zajtrk. Odhod na ogled “prestolnice” Andaluzije: Royal Alcázar, nekdanja mavrska kraljeva palača; veličastna seviljska katedrala s preko 30 oltarji, slikami velikih španskih mojstrov Francisca Zurbarana in Goye, mavzolej Krištofa Kolumba in 96 metrov visok stolp Giralda z zanimivim mavrskim okrasjem (vstopnina). Nadaljevanje sprehoda do Barrio Santa Cruz, kjer lahko poskusite tapas specialitete, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, Maria Luisa Park, Casa Pilatos,… Popoldne priporočamo opcijsko vožnjo z ladjico po reki Guadalquivir od zlatega stolpa – Torre d’Oro, od koder sta Magellan in Cortez izplula v 16. stoletju, ali obisk Museo de Bellas Artes z impresivno zbirko Murilla, Zurbarana, Ribere in več platen Diega Velasqueza (prost vstop). Zvečer predlagamo obisk plesnega programa flamenka, ki izvira iz Andaluzije (doplačilo), mesta z veliko šolami flamenka. Nočitev.

6. DAN
SEVILLA – CORDOBA – GRANADA
zajtrk, nočitev
Zajtrk. Odjava iz hotela, nato vožnja z avtobusom skozi območje največjih oljčnih nasadov v Španiji do Cordobe. Možnost ogleda tradicionalne andaluzijske oljarne. Po prihodu v Cordobo odhod v spremstvu licenciranega lokalnega vodnika na ogled “najbolj mavrskega” španskega mesta, nekdanje prestolnice mavrskega kraljestva El-Andalus: mošeja “Mezquita” – simbol mesta in čudo islamske arhitekture (vstopnina), najlepša zaprta dvorišča v Španiji (patios ), Calleja de las flores, slikovita judovska četrt s sinagogo, staro mestno jedro iz 10. stoletja pod Unescovo zaščito, Rimski most. Prosti čas za kosilo ali nakupovanje na Plaza de las Tendillas. Po odmoru za kosilo vožnja v slikovito Granado, ki leži ob vznožju Sierre Nevade, kjer je živel legendarni kraljevi par Isabella Kastiljska in Fernando Aragonski. Ob prihodu sledi prijava in nastanitev v hotelu ter odhod z vodnikom na spoznavni sprehod po mestu. Nočitev.

7. DAN
GRANADA
zajtrk, nočitev
Po zajtrku odhod z avtobusom do znamenite palače Alhambra, zadnje trdnjave mavrskih vladarjev, ki se nahaja na hribu nad Granado. Alhambra v prevodu zaradi barve gore pomeni “rdeča”. Ogled palače in vrtov Generalife v spremstvu uradnega vodnika (vstopnina). Po ogledu fascinantne Alhambre nadaljevanje ogleda Granade s turističnim vodičem do katedrale, kapele katoliških kraljev (zunanji ogled) in stare arabske ulice Alcacería. Zvečer priporočamo nočni ogled mavrske četrti Albaicin s pogledom na osvetljeno Alhambro. Povratek v hotel. Nočitev.

8. DAN
GRANADA – MALAGA – ZAGREB
zajtrk, let
Zajtrk. Odjava iz hotela in odhod proti Malagi. Po prihodu poldnevni ogled Malage, rojstnega mesta Pabla Picassa, krajša panoramska vožnja skozi mesto: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina ter nadaljevanje peš: Katedrala ‘Manquita’, Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rojstna hiša Pabla Picassa, cerkev sv. Jakova – Santiago, kjer je bil Picasso krščen in Palacio de de Buena Vista iz 16. stoletja, kjer se nahaja Picassov muzej. Prosti čas za sprehod po glavni ulici Calle Marques de Larios, kosilo, nakupovanje… V poznih popoldanskih urah odhod na letališče Malaga in prijava na direkten let proti Zagrebu ob 19.40 uri, s predvidenim prihodom v Zagreb ob 22.35 uri.

Opomba: mešana slovensko-hrvaška skupina in hrvaško govoreči vodnik. Na odhodih 14.3. in 28.3. je odhod iz Zagreba za Malago predviden ob 8.45 uri, povratek iz Malage za Zagreb pa ob 12.40 uri. Glede na vozni red poletov na navedene datume bo program potovanja prilagojen tako, da bo ogled Malage prvi dan, namesto zadnji dan potovanja, kot je sicer navedeno v osnovnem programu potovanja.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.