Koda potovanja: D-Gruzija – kulinarika in vino z Mojco Mavec in Binetom Volčičem

Kratek opis potovanja: Barviti okusi in žlahtne kapljice Gruzije. Imenitno kulinarično doživetje v najboljši družbi Mojce Mavec in Bineta Volčiča.

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: na potovanju se nam bosta pridružila svetovna popotnica in novinarka Mojca Mavec ter vrhunski kuharski chef Bine Volčič, predviden polet iz Ljubljane, vinski muzej in lokalni vinarji v različnih regijah Gruzije, vrvež lokalne tržnice ter vonji in okusi, piknik v naravi v okolici Tbilisija, obisk slavnega gruzinskega vinarja Johna Wurdemanna, ki nas bo popeljal med svoje vinograde in nas počastil s kosilom, kulinarična izkušnja kuhanja s chefom Binetom Volčičem, večerja, ki nam jo bosta s skupnimi močmi pripravila in postregla gruzinski chef Shota Lagazidze ter naš vrhunski chef in sopotnik Bine Volčič, zaključek potovanja na gala večerji s folklorno predstavo

Odhodi: 30.8.

Zagotovljen odhod: 30.8.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 2.299 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • povratni letalski prevoz po programu v ekonomskem razredu z vključenimi letališkimi pristojbinami
 • avtobusni prevozi po programu
 • nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelih in gostiščih po programu
 • obroki, vinske pokušine in kulinarična doživetja po programu
 • spremstvo Mojce Mavec in vrhunskega chefa Bineta Volčiča

V ceno ni vključeno:

 • doplačilo za manjšo skupino (od 20 do 29 oseb): 100 EUR, pred odhodom
 • enoposteljna soba: 280 EUR, ob prijavi
 • napitnine za lokalne voznike in osebje 40 EUR, na poti

Pot

Kraji: TBILISI-GORI – UPLISTSIKHE-MTSHKETA – KAKHETI – SIGHNAHGI -TELAVI

Program po dnevih

1. dan: LJUBLJANA (BLIŽNJE LETALIŠČE) – ISTANBUL – TBILISI
Zbor na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana oziroma na enem izmed okoliških letališč ter polet z vmesnim postankom do Tbilisija. V primeru poleta letala iz bližnjega letališča bo do letališča organiziran avtobusni prevoz. Svoje doživetje Gruzije bomo začeli z večernim sprehodom po starem mestnem jedru barvite prestolnice ob reki Mtkvari. Tbilisi je bila pomembna postojanka na svileni cesti in velja za enega najlepših zakavkaških mest. Mesto očara z idiličnim starim mestnim jedrom, kjer so mestne četrti strukturirane kot terase, živahne ozke ulice pa spominjajo na pravi labirint. Večerja v gruzinski restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: TBILISI – OGLED MESTA IN PIKNIK / zajtrk, piknik, večerja
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom starega mestnega jedra s cerkvijo Metekhi, mimo katedrale Sioni do Trga svobode, veličastne bazilike Anchuskhati ter mosta miru. Povzpeli se bomo do mestne trdnjave Narikala, od koder se odpira lep pogled na stari in novi del Tbilisija. Ustavili se bomo ob obokanih starih žveplenih termalnih kopelih, kjer sta se med drugimi okopala tudi Tolstoj in Puškin. Sledil bo ogled vinskega muzeja, nato pa obisk največjega bazarja svežih živil, kjer nas bodo navdušili barve, vonji in okusi tradicionalnih začimb, sadja in zelenjave. Po nakupu vseh potrebnih in željenih sestavin se bomo odpravili iz Tbilisija in v bližini mesta organizirali piknik. Po pikniku bomo imeli nekaj prostega časa v starem mestnem jedru, nato pa dnevno mero okusov dopolnili še z večerjo v gruzinski restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: TBILISI – GORI – UPLISTSIKHE – GORI / zajtrk, kosilo
Po zajtrku se bomo odpravili do kraja Gori, rojstnega mesta diktatorja Stalina, kjer si bomo ogledali njegov muzej. Sledila bo degustacija vina in kosilo z gruzinskim vinarjem Androm Barnovijem. Po kosilu bomo pot nadaljevali do antičnega jamskega mesta Uplistsikhe ob reki Mkvari, enega najstarejših mestnih naselij v Gruziji. Občudovali bomo cel kompleks različnih struktur iz obdobja od 12. stoletja pred našim štetjem do 17. stoletja našega štetja. Polni vtisov se bomo odpeljali do gostišča v osrčju narave v bližini mesta Gori, nastanitev in nočitev.

4. dan: MTSHKETA – KAKHETI – SIGHNAHGI – (TELAVI) / zajtrk, kosilo, večerja
Po zajtrku bo naš kompas pokazal v smeri vzhodne Gruzije. Najprej se bomo ustavili v nekdanji prestolnici Gruzije, Mtskheta, ki se nahaja na seznamu svetovne dediščine UNESCO. Ogledali si bomo katedralo Svetitskhaveli in samostan Jvari, nato pa pot nadaljevali proti regiji Kakheti, ki je najbolj znana gruzinska vinska in kulinarična regija. Naš prvi stik z regijo bo kratek sprehod po vinogradih vasice Saguramo, degustacija vina in kosilo v butični vinarni. Nato si bomo ogledali samostan Bodbe in pot nadaljevali do mesta Sighnaghi, ki s svojim »italijanskim« vzdušjem velja za enega najbolj slikovitih mest. Navdušili nas bodo pogledi na dolino Alazani in Kavkaško gorovje. Pot bomo zaključili v butičnem hotelu z lastnim vinogradom, SPA centrom in bazenom. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: (TELAVI) – VINOGRADI IN VINSKE POKUŠINE / zajtrk in večerja
Že kar kmalu po zajtrku bomo obiskali izdelovalca kvevrov, lončenih posod, ki se uporabljajo za shranjevanje vina. Nadaljujemo v večjo vinarno v Telaviju z degustacijo vina in prigrizkov, obisk bomo nadgradili z ogledom vinograda. Vožnja do slavnega vinarja Johna Wurdemmana, kjer sledi zgodnja večerja in pokušina vin. Po večerji si bomo privoščili počitek v hotelu, po želji razvajanje v SPA centru in bazenu ali pa sprehod po vinogradu.  Nočitev.

6. Dan: (TELAVI) – TRŽNICA, KUHARSKI TEČAJ IN VEČERJA /zajtrk, večerja
Po zajtrku bomo opravili kreativen obisk lokalne tržnice, saj bomo nakupili sestavine za večerjo, ki jo bosta pripravila slavna kuharska mojstra. Sledila bo kratka predstavitev lokalnih sestavin, njihove vloge v prehrani in življenju Gruzincev ter njihovih zgodb skozi zgodovino. Pred predpripravo bo nekaj časa za počitek, nato pa bomo čisto resno začeli s kuharskim tečajem, ki ga bosta organizirala slavni gruzinski chef Shota Lagazidze in chef Bine Volčič. Po opravljenem tečaju bomo ponosni na svoje kulinarične mojstrovine sedli k večerji. Nočitev.

7.dan: (TELAVI) – TBILISI / zajtrk
Po zajtrku se bomo odpravili proti Tbilisiju. Doživetje gruzinskih okusov zadnjega dne bomo začeli s pokušino tradicionalnega gruzinskega kruha in lokalnega sira ter nadaljevali s pripravo in okušanjem slavne gruzinske sladice, »churchkhele«. Sledil bo obisk bolšjega trga v Tbilisiju ter nekaj prostega časa.  Prevoz do hotela, nastanitev in čas za osvežitev. Prosti večer do odhoda na letališče. Nočni odhod proti letališču.

8. dan: TBILISI – ISTANBUL – LJUBLJANA
Predviden pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali na enem izmed okoliških letališč v dopoldanskih urah. V primeru pristanka letala na bližnjem letališču bo do Ljubljane organiziran avtobusni prevoz.

Višja sila:

 • Višja sila so tisti nepredvidljivi in nepričakovani dogodki, ki niso odvisni od volje organizatorja potovanja in jih ni mogel ali lahko pričakoval, preprečil in odklonil.
  V primeru višje sile na strani spremljevalcev potovanja (npr. bolezen, nesreča, poškodba, ipd.), ki bi ji/mu onemogočila udeležbo na potovanju in izvedbo programa, je prijavljen gost upravičen do povračila deleža stroškov v višini 10%.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.