Koda potovanja: D-Islandija v družbi Mojce Mavec, polet iz Ljubljane

Kratek opis potovanja: V družbi televizijske voditeljice in popotnice Mojce Mavec obiščite deželo, kjer se ledeniki in ognjeniki še vedno bojujejo za prevlado, kjer pokrajino zaznamujejo gejziri z izbruhi vroče vode, kjer je vsak pogled na zalive in fjorde prava poslastica za ljubitelje narave. Na stotine mrtvih strug, osamelih mostov in razgibane pokrajine vas kar samo vabi na ogled otoka. Pustite, da vas preseneti prisrčnost Reykjavika. Okušajte lokalno kulinariko in raziščite skrivnostno pokrajino. Islandija je še veliko več kot to, le videti in doživeti jo morate!

Trajanje potovanja: 5 dni

Zanimivosti: odkrivanje čarov Islandije v družbi čudovite Mojce Mavec, novinarke in svetovne popotnice, prestolnica Reykjavik na posebej zanimiv način skozi sage, zgodbe in pripovedke, ekstravagantni muzej falusov in islandska zgodovina med sprehodom po Narodnem muzeju, prostrana polja lave, velikanski ledeniki, delujoči vulkani in bruhajoči gejzirji, večerja v družbi gostoljubnih domačinov v odlični lokalni restavraciji Thrir Frakkar, sproščanje v geotermalni vodi kopališča Modra laguna, polet na Islandijo z direktnim čarterjem iz Ljubljane z odličnimi časovnicami

Odhodi: 18.5. in 26.9.

Zagotovljen odhod: 18.5. in 26.9.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.099 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusni prevozi po programu,
 • 4 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • avtobusni prevoz letališče-Reykyavik-letališče na Islandiji,
 • zunanji ogled prestolnice Reykjavik,
 • vstopnini v Narodni muzej in muzej falusov,
 • slovensko vodenje,
 • organizacija potovanja

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 420 EUR (doplačilo za 4 noči), ob prijavi
 • poldnevni izlet v Modro laguno: odrasli 119 EUR (otroci do 12. let 95 EUR), ob prijavi
 • izlet “Zlati trikotnik” z obiskom farme Fridheimar 79 EUR (otroci do 12. let 69 EUR), ob prijavi
 • izlet “Južna avantura” 79 EUR (otroci do 12. let 68 EUR), ob prijavi
 • izlet “polotok Snæfellsnes” z obiskom farme Bjarnarhöfn in toplim prigrizkom 89 EUR (otroci do 12. let 78 EUR), ob prijavi
 • večerja v priznani islandski restavraciji Thrir Frakkar 69 EUR, ob prijavi
 • izlet Severni Sij “Aurora Borealis” (zgolj odhod september!) 49 EUR (otroci do 12. let 39 EUR), ob prijavi
 • manjša skupina do 40 oseb 60 EUR, pred odhodom
 • lokalno predpisana turistična pristojbina (na poti)

Pot

Kraji: KEFLAVIK-REYKJAVIK-BHINGVELLIR-GEJZIR STROKKUR-SLAP GULLFOSS-FRIDHEIMAR-SKALHOLT-KLIFI GERDUBERG-BUDAKIRKJA-SLAP KIRKJUFELLSFOSS-BJARNARHOFN-SLAP SELJALANDSFOSS-SLAP SKOGAFOSS-VIK-LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL-MODRA LAGUNA

Program po dnevih

1. dan: LJUBLJANA-KEFLAVIK-REYKJAVIK (večerja v lokalni restavraciji THRIR FRAKKAR) 

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let v Keflavik. Po pristanku vožnja z avtobusom do Reykjavika, najsevernejše prestolnice na svetu, kjer živi več kot polovica vseh Islandcev in ogled mesta.  Za dobro popotnico se najprej odpravimo med vile in škrate v park Hellisgerði. Srečali se bomo s pripovedkami o škratih, trolih in drugih vilinskih bitjih. Obiskali bomo poganski templj Asatru v gradnji in si med pripovedkami o literarnih sagah Islandije ogledali stari in novi mestni del, pristanišče, veličastno Hallgrimurjevo cerkev,,… Še posebej zanimiv bo obisk muzejev – muzej falusov bo edinstveno poučno doživetje in seveda Narodni muzej, kjer se spoznamo z vikingi, staroverstvom in naseljevanjem Islandije. Nastanitev v hotelu. Možnost večerje (doplačilo) v priznani lokalni restavraciji Thrir Frakkar in okušanje tradicionalnih islandskih sestavin na moderen način. Prenočevanje.

2. dan: REYKJAVIK (»ZLATI TRIKOTNIK«: BHINGVELLIR-GEJZIR STROKKUR-SLAP GULLFOSS-FRIDHEIMAR-SKALHOLT) | zajtrk

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta po t. i. »Zlatem trikotniku«. Vožnja do narodnega parka Bhingvellir, kjer je bil leta 930 ustanovljen prvi islandski parlament. Sprehod med skalami okamenele lave. Nadaljevanje poti do geotermalnega območja gejzirjev, kjer boste videli Veliki gejzir, ter gejzir Strokkur, ki bruha vsakih 5 do 10 minut. Nadaljevanje poti do slapu Gullfoss (Zlati slap), ki v treh stopnjah pada 32 m globoko v sotesko. Ustavili se bomo na organski farmi paradižnikov Fridheimar, kjer bomo lahko spoznali kako domačini uporabljajo izvire termalne vode za gojenje vrhunske zelenjave. Poskusili bomo lokalno paradižnikovo juho, imeli možnost nakupa lokalnih izdelkov, pobliže bomo občudovali ljubke islandske konje. Pred povratkom še postanek za obisk cerkve Skalholt. Vrnitev v Reykjavik in prenočevanje.

3. dan: REYKJAVIK (»POLOTOK SNÆFELLSNES«: KLIFI GERDUBERG-BUDAKIRKJA-SLAP KIRKJUFELLSFOSS-BJARNARHOFN) | zajtrk

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta na slikoviti polotok Snæfellsnes, ki se z ognjenikom Snæfellsjökull zajeda kar 55 kilometrov v Atlanski ocean in velja za eno najlepših točk Islandije. Postanek naredimo pri bazaltnih klifih Gerðuberg, slapu Kirkjufellsfoss, kjer so snemali prizore “Game of Thrones” in še na nekaterih slovitih točkah na poti. Prijazni gostitelji nam bodo razkazali muzej Bjarnarhöfn in nas seznanili s postopkom fermentacije morske psa “hákarl”, ki ga na tem mestu po avtentičnem postopku predeljujejo skozi generacije.  Topla malica in povratek v Reykyavik. Prenočevanje.

4. dan: REYKJAVIK (»JUŽNA AVANTURA«: SLAP SELJALANDSFOSS-SLAP SKOGAFOSS-VIK-LEDENIŠKI JEZIK SOLHEIMAJOKULL) | zajtrk

Po zajtrku prosto. Možnost (doplačilo) celodnevnega izleta »Južna avantura«-dan v islandski naravi, doživetje kontrastov, ki jih lahko ponudi samo ta posebna dežela: ogledali si boste slap Seljalandsfoss, ki se spektakularno spušča 60 m v globino in velja za enega največkrat fotografiranih slapov na Islandiji. Sledil bo ogled največjega in morda najbolj obiskanega slapa Skogafoss. Postanek v mestecu Vik za lepe posnetke in krajši sprehod po črnem pesku. Če bo vreme dopuščalo, doživetje Solheimajokulla, ki je jezik znanega ledenika Myrdalsjokulla. Prenočevanje.

5. dan: REYKJAVIK (MODRA LAGUNA)-KEFLAVIK-LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku odjava iz hotela. Zanimivo bo kratko srečanje s priseljeno Slovenko, ki nas bo toplo pozdravila in nam predstavila svoj vsakdan. Možnost (doplačilo) obiska Modre lagune, ki velja za enega izmed najbolj magičnih krajev na svetu. Je del tipične pokrajine otoka, njena voda pa prihaja iz bližnje geotermalne elektrarne Svartsengi. Naravno kopališče je narejeno na kamnitih ostankih lave, voda v laguni se zamenja vsakih nekaj dni in je vedno sveža ter čista. Čeprav je na Islandiji precej mrzlo, je voda v laguni vedno prijetno topla in sproščujoča. Prosti čas za sproščanje in kopanje v geotermalni vodi. Ob dogovorjeni uri prevoz do letališča Keflavik in let v Ljubljano. Prihod na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana v poznih večernih urah.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.