Koda potovanja: Z -Klasična Jordanija, 8 dni

Kratek opis potovanja: Obisk nabatejske Petre je nesporen vrhunec vsakega jordanskega potovanja, ob bok Petri je rožnata puščava Rum ter spektakularna vožnja po stari Kraljevi cesti med dvema svetovoma – rodovitnimi poljanami proti vzhodu in strmim spustom v tektoski jarek proti Mrtvemu morju in najnižji točki na Zemlji. Tu so Wadi Mujib in Mkaver, sloviti križarski grad Kerak. Jordanija je prepolna starodavnih mest, tu sta svetopisemska Mkaver in Krstni kraj, antična Jeraš in Gadara srednjeveška Ajloun in Kerak, za kontrast pa izstopa bela moderna prestolnica Amman in za konec prijazna letovišla Aqaba ob Mrtvem morju. 

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: Za piko na i nas na poti čakata dve zanimivi kopanji –v Mrtvem morju na najnižji točki našega planeta, ter v čudovitem Rdečem morju, kjer se lahko naužijemo pogledov na živopisno koralno veličastje.

Odhodi: 3.2., 17.2., 24.2., 17.3., 13.4., 20.4., 27.4., 28.4., 4.5., 25.5., 22.6., 21.7., 28.7., 4.8., 15.9., 13.10., 20.10., 24.10., 26.10., 27.10.

Zagotovljeni odhodi: 3.2., 17.2., 24.2., 15.9.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 999 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • povratni prevoz na letališče, letalski prevoz po programu,
 • letališke pristojbine in varnostne takse,
 • vsi avtobusni prevozi po programu,
 • 6x nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom,
 • 1x nočitev v beduinskem kampu s polpenzionom,
 • izlete in oglede z vstopninami, s
 • lovensko vodenje in lokalni vodniki,
 • vizum,
 • priprava in organizacija potovanja.
 • Nočitev v beduinskem kampu: vsa oprema je priskrbljena (postelje, posteljnina, skupne kopalnice). Priporočamo, da vzamete s seboj topel kos oblačila.

V ceno ni vključeno:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo 175 EUR  (ob prijavi)
 • Jahanje kamel v Wadi Rumu (1 ura) 25 EUR (na poti)
 • Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine) 45 EUR
 • Doplačilo za skupino v velikosti 20 – 29 oseb 99 €
 • Doplačilo za skupino v velikosti 30 – 39 oseb 60 €

Pot

Kraji: AMMAN – JERAŠ in AJLOUN – UMM QUAIS – dolina reke JORDAN – MADABA – GORA NEBO – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA – MALA PETRA – WADI RUM – AQABA – KERAK – MRTVO MORJE

Program po dnevih

1. dan LJUBLJANA – AMMAN

Zgodnji jutranji zbor potnikov v Ljubljani in vožnja na eno od okoliških letališč. Polet proti Ammanu. Ogled jordanske prestolnice. Vozimo se skozi moderne četrti belega mesta, obiščemo mestno citadelo s čudovitim pogledom na staro mestno jedro. V starem jedru se najprej skupaj izgubimo v ozkih uličicah in vsrkavamo levantinsko vzdušje. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

 

2. dan AMMAN – izlet v JERAŠ in AJLOUN – UMM QUAIS – dolina reke JORDAN

Zajtrk. Dan na rodovitni sever dežele začnemo z ogledom odlično ohranjenega glavnega mesta nekdanjega Dekapolisa – rimske Gerase, ki je eden viškov antike na Bližnjem vzhodu. Po slikoviti pokrajini nadaljujemo do Ajlouna in spomenik islamske arhitekture temeljito raziščemo. Pot nadaljujemo do Umm Qaisa (ne obiščemo antičnega mesta!) s čudovitim pogledom na dolino reke Jordan in Galilejsko jezero. Spustimo se v dolino reke Jordan, okoli nas bežijo svetopisemski prizori in scene iz palestinskega življenja. Vrnitev v Amman. Večerja in nočitev. (H, ZV)

 

3. dan AMMAN – MADABA – GORA NEBO – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA

Zajtrk. Pot nas pelje proti jugu. V Madabi si ogledamo sloviti mozaik. Na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Po kosilu nadaljujemo po slikoviti Kraljevi cesti, polni čudovitih pogledov in presunljivih naravnih lepot. Vzpnemo se na mističen kraj nekdanje trdnjave Mkaver, kjer so obglavili Janeza Krstnika. Vzdolž najglobljega tektonskega jarka občudujemo največji “vadi” v Jordaniji, Wadi Mujib. Sledi vožnja po puščavski avtocesti do Petre. Namestitev v hotelu. Prost večer. Nočitev.

 

4. dan PETRA

Zajtrk. Začnemo zgodaj saj nas čaka najlepši dan potovanja – mesto v kamnu, rdeča Petra, eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstopna soteska, Sik, ki se nenadoma razpre in zagledamo “Zakladnico”. Potem se lotimo raziskovanja spomenikov v osrednjem delu nabatejske metropole. A morda še bolj nas navdušijo stranske doline in vrhovi nad mestom. Sprehodimo se do visokih žrtvenikov, sončni zahod pa si lahko privoščimo pri “Samostanu”. Petra je poezija v kamnu, za njen pravi zven se je vredno potruditi! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 

5. dan PETRA – MALA PETRA – WADI RUM

Zajtrk. Obiščemo Malo Petro, kjer se nahaja ena najstarejših arheoloških nahajališč na Bližnjem vzhodu, kjer so, podobno kot v Jerihu, prebivali že pred 9.000 leti. Potem se odpeljemo do slovite Rožne puščave Wadi Rum, kjer si privoščimo 4-urni puščavski safari z beduinskimi džipi po veličastni negibnosti Lawrencea Arabskega, se spustimo po puščavski sipini, obiščemo puščavski most, vstopimo v sotesko in še kaj. Noč preživimo kar tukaj, v beduinskih šotorih. Ponoči se temperature v puščavi spustijo, a beduini dobro poskrbijo za nas – skuhajo nam dobro večerjo in priskrbijo tople odeje, da je naša izkušnja čudovita. 

 

6. dan WADI RUM – AQABA

Zajtrk. Po želji možnost jahanja kamel (doplačilo). Sledi vožnja v Aqabo, jordansko letovišče ob Rdečem morju. Užijemo sproščeno vzdušje obmorsko vzdušje. Čas izkoristimo za kopanje v Rdečem morju ali (po želji in za doplačilo) izlet z ladjico na koralni greben. Zvečer je zavijemo na atraktivno  tržnico ali se sprehodimo ob morju. Večerja in nočitev.

 

7. dan AQABA – KERAK – MRTVO MORJE

Zajtrk. Vožnja proti severu. Po puščavski ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak, ki si ga ogledamo in se vživimo v vlogo križarjev, ki so tukaj varovali najpomembnejši dostop do svetega Jeruzalema. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do točke, ki leži več kot 400 m nižje od gladine morja. Okopamo se v najbolj slanem morju na najnižji točki na Zemlji. Nočimo ob Mrtvem morju.

 

8. dan MRTVO MORJE – AMMAN – LJUBLJANA

Zajtrk. Vožnja v Amman na letališče. Polet na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja v Ljubljano.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.