Koda potovanja: L-Kanada z direktnim letom iz Zagreba

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: Direkten let Zagreb – Toronto, hoteli v središču Toronta, Ottawe, Québec Cityja in Montréala, vključeni vsi izleti in muzejske vstopnice, Niagarski slapovi, najbolj priljubljeni slapovi na svetu, degustacija javorjevega sirupa, ki mu Kanadčani pravijo tekoče zlato, mesto Québec je edino utrjeno mesto v Severni Ameriki

Odhodi: 23.6. in 16.9.

Zagotovljen odhod: 23.6. in 16.9.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 2.799 EUR po osebi

Popust 100 EUR za rezervacije do 45 dni pred odhodom oziroma do zapolnitve kapacitet po  ceni za zgodnje rezervacije

Vključeno v ceno:

 • letalski prevoz na direktni liniji Zagreb – Toronto – Zagreb v ekonomskem razredu
 • notranji let Montreal – Toronto
 • letalske pristojbine
 • 1 kos oddane prtljage do 23 kg in 1 kos ročne prtljage do največ 10 kg
 • 2x nočitev z zajtrkom v centru Toronta v hotelu 3*/4* (Holiday Inn Toronto Downtown Center ali podobno)
 • 1x nočitev z zajtrkom v centru Ottawe v hotelu 3*/4* (Sheraton Ottawa Hotel ali podobno)
 • 2 nočitvi z zajtrkom v mestu Québec v hotelu 3*/4* (Hôtel Le Concorde Québec ali podobno)
 • 1x nočitev z zajtrkom v centru Montreala v hotelu 3*/4* (Hôtel Le Cantlie Suites ali podobno)
 • skupinski prevozi in ogledi po programu
 • vstopnica v nacionalni park “Niagarski slapovi” in Niagara-on-the-Lake
 • plovba z ladjo “Maid of the Mist” ob Niagarskih slapovih
 • izlet z ladjo v nacionalnem parku “Tisoč otokov”.
 • ogled in vstopnica v naravni park “Montmorency Falls”.
 • vstopnica za kanadski muzej zgodovine v Ottawi
 • vstopnica za svetišče Notre-Dame du Cap v Trois-Rivières (Québec)
 • kosilo in degustacija javorjevega sirupa v destilarni sladkorja Cabane à Sucre
 • vstopnice za objekte in kraje, predvidene s programom
 • lokalni vodniki na ogledu Niagarskih slapov, Ottawe, Québec Cityja in Montréala
 • pomoč lokalnih vodnikov na letališčih Toronto in Montréal
 • turistično vodenje v hrvaškem jeziku

V ceno ni vključeno:

 • Doplačilo za enoposteljno sobo: 650 €
 • Prijavnina za elektronsko avtorizacijo potovanja (eTA) – 7 CAD (ca. 5 €)
 • Vstopnica za CN Tower v Torontu: 45 €
 • Ogled hotela-grada Fairmont Château Frontenac v mestu Québec: 25 €
 • Vstopnica za Muzej civilizacij v mestu Québec: 25 €
 • priporočene napitnine za lokalne vodnike in voznike ca. 70 CAD na osebo za celotno potovanje

Doplačilo za manjše število potnikov (15-19): 350 €
Doplačilo za manjše število potnikov (10-14): 700 €

Pot

Kraji: Niagarski slapovi, Quebec, Ontario, Toronto, Montreal, Ottawa, Quebec City

Program po dnevih

1. DAN
ZAGREB – TORONTO
let, obrok na letalu
Zbor potnikov na zagrebškem letališču 2 uri pred vzletom letala. Air Transat (TS213) vzleti na direktni let proti Torontu ob 14.00. Prihod v Toronto je predviden ob 17.20 po lokalnem času. Po opravljenih mejnih formalnostih prevoz do hotela. Namestitev. Nočitev.

2. DAN
TORONTO – NIAGARSKI SLAPOVI – TORONTO
zajtrk, nočitev
Po zajtrku odhod do Niagarskih slapov, enega največjih naravnih čudes sveta. Niagarski slapovi so skupina slapov na reki Niagara med ZDA in Kanado. Najbolj znan in impresiven je slap Horseshoe Falls, ki je dobil ime po obliki, ki spominja na podkev. Niagarski slapovi so eni najbolj znanih na svetu, nastanejo pa med jezerom Erie in Ontariom, kjer reka Niagara pada 50 m globoko. Obisk slikovitega kraja Niagara on the Lake, ki leži na obali Ontariskega jezera. Nato po panoramskem ogledu slapov (Flora Clock, Whirlpool…) sledi razburljiva plovba do slapov z ladjo »Maid of the Mist – Hornblower Niagara Cruises« ali odvisno od letnega časa vožnja z Tura “Journey Behind the Falls”, ki omogoča opazovanje slapov od blizu, iz tunelov, ki se nahajajo skoraj ob vznožju slapov. Po ogledu vrnitev v Toronto. Prosti čas. Nočitev.

3. DAN
TORONTO – TISOČ OTOKOV – OTTAWA
zajtrk, nočitev
Po zajtrku vožnja ob jezeru Ontario proti glavnemu mestu Kanade Ottawi. Vmesni postanek v Rockportu, kjer se boste vkrcali na ladjo in zapluli po narodnem parku Thousand Islands, med katerim boste lahko uživali v čudoviti naravi in ​​krajih. Po plovbi nadaljevanje vožnje do Ottawe. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

4. DAN
OTTAWA – QUEBEC CITY
zajtrk, nočitev
Po zajtrku organiziran panoramski ogled Ottawe, »mesta muzejev«, ki se nahaja ob kanalu Rideau: Parliament Hill, kanadska kovnica, rezidence guvernerja in premierja, Embassy Street, kanal Rideau, tržnica. Sledi obisk impresivnega zgodovinskega muzeja kanadske civilizacije z edinstvenimi eksponati iz različnih obdobij kanadske zgodovine; prve naselbine, osvajanje ozemlja, trgovina s krznom, indijanske vasi in naselja ter sodobna Kanada. Na koncu ogleda nadaljujemo pot po panoramski cesti ob rekah Ottawa in St. Lawrence proti mestu Québec, glavnemu mestu province Québec. Po prihodu nastanitev v hotelu. Nočitev.

5. DAN
MESTO QUÉBEC
zajtrk, nočitev
Po zajtrku odhod na ogled mesta. Mesto Quebec je središče francoskega dela Kanade. Zaradi evropskega šarma, ki ga izžareva, je za mnoge najlepše kanadsko mesto. Ustanovljeno je bilo leta 1620 in je edino obzidano mesto v Severni Ameriki. Od leta 1985 je pod zaščito Unesca. Ogled vključuje: simbol mesta Chateau Frontenac (zunanjost), Dufferinovo teraso, Place Royale, Gornje mesto, Spodnje mesto, katedralo Notre Dame des Victories, Citadelo (zunanjost), Abrahamove ravnice, Narodno skupščino, očarljivo območje za pešce ” Petit Champlain” s številnimi trgovinami, kavarnami in restavracijami. Nato izlet do slapov Montmorency, ki so 30 m višji od Niagarskih slapov. Po vrnitvi v Quebec City prosti čas za samostojno odkrivanje mesta in njegovih čudovitih ulic in trgov. Nočitev.

6. DAN
MESTO QUÉBEC – TROIS-RIVIÈRES – MONTRÉAL
zajtrk, kosilo, nočitev
Po zajtrku se odpravimo proti Montrealu, drugemu največjemu mestu v Kanadi in kulturni prestolnici države. Pot nas vodi skozi tipične francosko-kanadske vasice in mesta, kjer bomo imeli pravi vpogled v francosko kulturo tega dela Kanade. Na poti se peljemo mimo mesta Trois-Rivières, kjer si bomo ogledali znamenito marijansko svetišče Notre-Dame-du-Cap. Sledi kosilo in degustacija v tradicionalni destilarni javorjevega sirupa (Cabane à sucre), po katerem je Kanada znana in ki je tudi nepogrešljiv del kanadske nacionalne identitete. Nadaljevanje vožnje proti Montréalu. Po prihodu nastanitev v hotelu. Nočitev.

7. DAN
MONTRÉAL – (TORONTO) – ZAGREB
zajtrk, nočni let z obrokom na letalu
Po zajtrku odhod na ogled mesta Montréal. Mesto leži na istoimenskem otoku, ob sotočju rek Saint Lawrence in Outaouais. Mesto so ustanovili francoski naseljenci v 17. stoletju. Ogledi: staro mestno jedro z baziliko Notre Dame in starim pristaniščem, latinska četrt, trg Jacquesa Cartierja, park Mont Royal, kitajska četrt, olimpijski kompleks, stanovanjska in finančna četrt. Popoldne organiziran prevoz na letališče. Ob prihodu prijava na let proti Torontu ob 16.40 na liniji TS460 (Air Transat). Po prihodu v Toronto ob 18.05 uri nadaljevanje vožnje proti Zagrebu z direktnim letom iz Toronta ob 21.10 uri na progi TS212 (Air Transat). Nočni let.

8. DAN
ZAGREB
polet
Prihod v Zagreb je predviden ob 12.00 uri po srednjeevropskem času.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.