Koda potovanja: L-Tajska in počitnice

Kratek opis potovanja: živahna prestolnica Bangkok, obisk plavajoče tržnice Damnoen Saduak – enkratno doživetje barantanja, vožnje s čolni in opazovanje neizmerne gneče lokalnih prodajalcev ter okušanja azijskih specialitet, aktivne počitnice zagotavlja vožnja s kolesi po zgodovinskem parku Sukhotai, kulinarična ekstaza okusov raznolikih jedi in nepozabna izkušnja kuharskega tečaja, raziskovanje Zlatega trikotnika ter pristen stik s prijaznimi domačini, počitnice na rajskem otoku Phuket

Trajanje potovanja: 12 dni

Odhodi:  27.2., 26.4., 25.10., 14.11., 26.12.

Zagotovljen odhod: 27.2., 26.4., 25.10.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 2.390 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • letalski prevoz Ljubljana / bližnje letališče – Bangkok –  Ljubljana / bližnje letališče
 • notranja leta po programu Chiang Mai – Bangkok in Bangkok – Phuket
 • letališke in varnostne pristojbine
 • povratni prevoz letališče – hotel – letališče
 • lokalni prevozi po programu
 • 9 nočitev, hotel 3/4*
 • obroki kot navedeno v programu (zajtrki v hotelih, kosila in večerje tudi v lokalnih restavracijah)
 • oglede in vstopnine po programu
 • angleško govoreče lokalne vodnike
 • spremstvo in organizacijo potovanja

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 259 € (ob prijavi)
 • namestitev v hotelu 4* na Phuketu 120 € (ob prijavi)
 • Kantoke večerja približno 30 € (na poti)
 • obisk sirotišnice slonov cca. 60 € (na poti)
 • napitnine (tudi otroci) 50 € (na poti)

POPUSTI:

 • otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču – na vprašanje

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 15 in 24 potnikov: 120 €
 • med 10 in 14 potnikov: 210 €

Pot

Kraji: BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – AYUTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK – SUKHOTHAI – LAMPANG –  PHAYAO – CHIANG RAI – CHIANG MAI – PHUKET

Program po dnevih

1. DAN

SLOVENIJA – EVROPA – BANGKOK
polet

POLET V TAJSKO PRESTOLNICO
Odhod z letališča Ljubljana/bližnjega letališča. Polet v tajsko prestolnico Bangkok preko enega izmed evropskih letališč.

 

2. DAN

BANGKOK
kosilo ali večerja (odvisno od ure prihoda), nočitev

LEŽEČI BUDA V WAT PO
Srečanje z lokalnim predstavnikom in začetek našega potovanja z orientacijskim ogledom mesta s postankom v Wat Po, največjem templju na Tajskem, kjer se nahaja znameniti ležeči buda. Po kosilu pristno doživetje Bangkoka. Vožnja po mogočni reki Chao Praya. Prijetno utrujeni se bomo odpravili do hotela. Zvečer po želji (ob doplačilu) vožnja do najvišjega hotela v Bangkoku, kjer bomo uživali ob prekrasnem razgledu na „mesto angelov“.

POMEMBNO: v kolikor je prihod v Bangkok popoldan, se del ogledov prestavi v naslednja dva dneva, namesto kosila je lahko večerja.

 

3. DAN

BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – BANGKOK
zajtrk, kosilo, nočitev

S ČOLNI DO PLAVAJOČE TRŽNICE
Zgodnji zajtrk in vožnja mimo solin in čudovitih kokosovih plantaž do plavajoče tržnice Damnoen. Vkrcanje na čoln, s katerim bomo zapluli v osrčje plavajoče tržnice, spoznavali raznovrstno tropsko sadje in življenje ob reki. Polni prijetnih doživetij se bomo zapeljali na kosilo v eno izmed lokalnih restavracij. Sledi vožnja nazaj v prestolnico, kjer bomo po želji obiskali veličastno Kraljevo palačo, se prepustili nakupovanju ali samostojnemu pohajkovanju po mestu, ki nikoli ne spi. Zvečer možnost obiska živahne ulice Patpong ali Koh San Road.

 

4. DAN

BANGKOK – AYUTHAYA – LOPBURI – PHITSANULOK
zajtrk, kosilo, nočitev

KRALJEVSKA AYUTHAYA
Nadaljevanje potovanja do nekdanje poletne rezidence tajskih kraljev Bang Pa Ina, kjer se bomo vkrcali na ladjico in zapeljali do kraljeve Ayutthaye. Obiskali bomo Wat Yai Chaya Mongkol in starodavne ruševine Wat Chai Wattanarama. Pot nas bo vodila naprej v Lopburi, ki je znan po opičjem templju, katerega si bomo tudi ogledali. Sledi vožnja do Phitsanuloka, kjer se bomo podali na večerno potepanje s tipičnimi prevoznimi sredstvi – rikšami do nočne tržnice. Nastanitev v hotelu.

 

5. DAN

PHITSANULOK – SUKHOTHAI – LAMPANG
zajtrk, kosilo, nočitev

OGLED NEKDANJA PRESTOLNICA SUKHOTAI S KOLESI
Ogled Wat Mahathat – a, kjer se skriva po mnenju mnogih najlepši kip bude na Tajskem. Nato vožnja v prvo tajsko prestolnico Sukhothai. S kolesi se bomo zapeljali po starodavnih ruševinah v romantičnem zgodovinskem parku z mnogimi templji, vključno z Wat Sri Chum, v katerem nas čaka velikanski kip sedečega Bude. Po kosilu v eni izmed restavracij v Si Satchanalai naprej do Lampanga, skozi katerega se bomo popeljali kar s kočijami. Nastanitev v hotelu.

 

6. DAN

LAMPANG – PHAYAO – CHIANG RAI
zajtrk, kosilo, nočitev

OBISK SKRIVNOSTNEGA ZLATEGA TRIKOTNIKA
Vožnja v Phayao, ki se ponaša z najplitkejšim jezerom na Tajskem. Na poti se bomo ustavili tudi pri enem od gorskih plemen. Po kosilu vožnja do skrivnostnega Zlatega trikotnika. Z ladjico se bomo zapeljali po mogočni reki Mekong in uživali v naravnih lepotah. Nadaljevanje poti v Chiang Rai. Nastanitev v hotelu.

 

7. DAN

CHIANG RAI – CHIANG MAI
zajtrk, kosilo, nočitev

KANTOKE NA SEVERU TAJSKE
Po zgodnjem zajtrku ogled sijočega Belega templja, ki združuje sodobnost s tradicijo. Odhod proti Chiang Maiu in ogled nekaterih rokodelskih delavnic (izdelava svile, lesa, lokalnih tekstilnih izdelkov). Po kosilu v lokalni restavraciji ogled Wat Doi Suthep, ki se nahaja v gorah na višini 1.056 metrov. Do templja se bomo povzpeli po stopnicah ali z vzpenjačo in občudovali slikovito pokrajino pod nami. Zvečer po želji in proti doplačilu Kantoke večerja s tradicionalnim plesom in kulinariko s severa Tajske. Nastanitev v hotelu.

 

8. DAN

CHIANG MAI – BANGKOK – PHUKET
zajtrk, polet, nočitev

ZAVETIŠČE SLONOV
Dopoldan bomo preživeli v družbi stalnih prebivalcev slonov. Popoldan polet proti največjemu in hkrati naj zabavnejšemu delu Tajske, otoku Phuket. Tranfer do hotela in nočitev.

 

9. – 10. DAN

PHUKET
zajtrk, nočitev

SLADKO BREZDELJE
Biser juga, kot mu pravijo mnogi, ponuja dolge bele peščene plaže, živahno nočno življenje, številne športne aktivnosti in raznolike oglede. Lahko se odpravite na morske avanture po sosednjih otokih kot je otoček Ko Phi Phi, Phang Nga ali James Bondov otok in številne druge. Vabile nas bodo dolge široke bele plaže, primerne za dolge sprehode in rajske palme, primerne za sproščanje ob dobri tajski masaži, brez katere dežele nikakor ne smemo zapustiti.

 

11. DAN

PHUKET – BANGKOK – EVROPA
polet, zajtrk, nočni let

NASMEHI TAJSKE
Polet iz Phuketa do Bangoka. Nadaljevanje poleta preko enega od vmesnih letališč.

 

12. DAN

EVROPA – SLOVENIJA

Polet do Ljubljane /bližnjega letališča.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.