Koda potovanja: L-Dubaj in Abu Dhabi

Kratek opis potovanja: direkten let iz Ljubljane v Dubaj, izlet v sosednja Abu Dhabi in Sharjah

Trajanje potovanja: 6 dni

Zanimivosti: križarjenje po Creeku,  jeep safari po prostranih dubajskih sipinah ob zvokih beduinske glasbe in beduinski večerji v puščavi, vzpon na mogočno Burj Khalifo, ki je ob svojem odprtju leta 2009 veljal za najvišjo stavbo na svetu

Odhodi: 12.1., 26.1., 21.2., 8.3., 22.3., 12.4., 19.4., 26.4., 24.5., 27.9., 11.10., 20.10.

Zagotovljen odhod: 12.1., 26.1., 21.2., 8.3., 22.3., 12.4., 19.4., 26.4., 24.5.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.089 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

Cena vključuje:

 • direkten polet iz Ljubljane
 • vključen en kos ročne in oddane prtljage
 • letališke in varnostne pristojbine
 • avtobusne prevoze po programu
 • 5x nočitev z zajtrkom v hotelu  4* v Dubaju – center
 • v ceni dvodnevni ogled Dubaja,
 • spremstvo slovenskega vodnika

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba: 290 €  (možno doplačilo ob prijavi)
 • izlet v Abu Dhabi (min. 15 pax)  69 €*  (možno doplačilo ob prijavi)
 • izlet v Sarjah (min. 15 pax ) 52 €* (možno doplačilo ob prijavi)
 • jeep safari (min. 10 pax): 89 € (možno doplačilo ob prijavi)
 • križarenje z večer jo – Dhow Cruise Creek 49 € (možno doplačilo ob prijavi)
 • vzpon na Burj Khaliffo: 55 €, PRIPOROČAMO, (najava in doplačilo možno do 14 dni pred odhodom)
 • Legoland: 85 € (možno doplačilo ob prijavi)
 • Vodni park Atlantis z akvarijem: 89 € odrasli, otroci (3 do 7 let) 75 €  (možno doplačilo ob prijavi)
 • Vodni park Atlantis: 69 € (možno doplačilo ob prijavi)
 • La Perle Show: 64,00 € odrasli – brez prevoza (možno doplačilo ob prijavi)
 • turistična taksa približno 5 eur na sobo na noč, (doplačilo na poti)
 • napitnine pribl. 30 eur na osebo, (doplačilo na poti)
 • metro cca 5 eur (doplačilo na poti)

Pot

Kraji: Dubaj, Sharjah, Abu Dhabi

Program po dnevih

1. DAN
LJUBLJANA – DUBAJ
nočitev

Zbirališče potnikov predvidoma ob 12.30 uri na letališču JP Ljubljana. Prijava na polet v Dubaj. Nočitev.

 

2. DAN
DUBAJ – MESTO PRSTIŽA OB OBALI PERZIJSKEGA ZALIVA ( BURJ KHALIFA IN KRIŽARJENJE PO CREEKU)
nočitev

Zajtrk in spoznavanje mesta, ki se vzporedno z obalo razteza na več kot 70 kilometrih dolžine in nekaj zanimivih umetnih otokih. Večji del novega dela Dubaja zaznamuje moderna arhitektura, kjer stavbe med seboj tekmujejo v višini, zanimivih oblikah in fasadah. Spoznali bomo prestižno področje Jumeirah, se ustavili na znameniti plaži ob še danes ikonskemu hotelu Burj Al Arab. Od zunaj si bomo ogledali eno izmed lepših mestnih mošej in mimo najelitnejših hotelov nadaljevali pot do otoka Palm Jumeirah. Umetni  otok v obliki palme je poseljen z vilami, stanovanjskimi zgradbami in prestižnimi hoteli. Z razgledne točke bo krasen pogled na Atlantis. Skozi internetno mesto se bomo podali do Marine. Postanek in osvežitev na eni izmed teras znamenite Marine Walk. Ob najdaljši cesti Sheika Zayeda, ki vodi skozi mesto, so nanizani arhitekturno dosežki zadnjih desetletij. Skupno spoznavanje modernega dela mesta bomo zaključili pri enem največjih nakupovalnih središč na svetu. V sklopu Dubaj malla je tudi najvišja zgradba na svetu Burj Khalifa (doplačilo). Popoldan lahko preživite v nakupovalnem središču, obiščete  akvarij ali spijete kavo ob velikem drsališču. Nikakor ne bomo zamudili ogleda velikih fontan, ki ob večernem času zažarijo v barvah in kjer voda slikovito ubira ritme spremljajoče glasbe. Zvečer predlagamo križarjenje z ladjo Dhow po Creeku (doplačilo), ki bo gotovo posebno doživetje.  Vrnitev v hotel. Nočitev.

3. DAN

DUBAJ
zajtrk, nočitev

Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje starejšega in bolj tradicionalnega dela mesta. Skozi osrednji upravni del se bomo preko Trga združitve zapeljali do mestnega zaliva Khor, ga prečkali po najstarejšem mestnem mostu in se ustavili v velikem vladarskem parku Zabeel. Tu stojijo palače dubajske vladarske družine,  do uradne delovne rezidence se bomo sprehodili skozi čudovit park. Pot bomo nadaljevali ob Khoru, mimo palač ministrstev do najstarejšega ohranjenega in obnovljenega dela mesta. V Bastakyji se srečamo z začetki poseljevanja, tipično arhitekturo in nekaj tradicije. Mimo stare utrdbe nadaljujemo pot do znamenite tekstilne tržnice. Sprehod med številnimi prodajalnami, nato pa prečkanje mestnega zaliva s tardicionalnimi čolni Abra. Na drugi strani nas bodo močne vonjave povabile na tržnico začimb, na znameniti Tržnici zlata bomo občudovali stvaritve tamkajšnjih zlatarjev. Prosto popoldne za obisk katere od številnih atrakcij ali muzejev.

 

4. DAN

DUBAJ – (izlet ABU DHABI ali SARJAH)
zajtrk, nočitev

Prosti dan v Dubaju. Priporočamo obisk sosednjega mesta in emirata Abu Dhabi (doplačilo) prestolice Združenih arabskih emiratov. Predstavlja drugačen koncept mesta, z veliko naravnimi zelenimi površinami,  čudovitimi parki ter obmorsko promenado, ki očara obiskovalce. Ustavili se bomo na polotoku Yaas, znanem po največjem Ferrarijevem svetu in dirkališču Formule 1. Tudi tamkajšnji muzej Louvre je privlačna arhitekturna in umetniška atrakcija. Med vožnjo ob osrednji obalni promenadi bomo občudovali mestne parke in visoke poslovne, stanovanjske in hotelske zgradbe. V muzeju na prostem, Heritage villageu, bomo spoznali začetke Abu Dhabija in tradicijo. Po želji in ob doplačilu obisk nove predsedniške palače ali veličastne Velike mošeje šejka Al Zayeda, ki s svojo arhitekturo, ornamenti in veličastnim dvoranami jemlje dih.
Če ste za dogodivščino bliže, se je možnost izleta v Emirat in mesto Sharjah, ki velja za kulturno in umetniško prestolnico Združenih arabskih emiratov, s številnimi bogatimi muzeji in galerijami. V Sharjahu se bomo popeljali do Univerzitetnega mesta, ki ga zaznamujejo številne univerze, med drugim nova Al Qasimia, arhitekturno pa obiskovalce prevzame Akademija astronomije, vesoljskih znanosti in tehnologije. Nova knjižnica arhitekta Fosterja se uvršča med posebnosti mesta. Nadaljevanje do Trga kulture, kjer stojijo vladarjeva palača, Palača kulture in Javna knjižnica. Na trgu Ittihad bomo občudovali ikonsko Faisalovo mošejo, od tu pa se podali do impozantnega Muzeja islamske civilizacije, ki predstavlja enega izmed bogatejših muzejev bližnjega vzhoda. Nadaljevanje mimo srca Sharjaha, rekonstrukcije starega mesta, zatem pa sprehod po Souq Jubail, največji živilski tržnici v Emiratih . Obisk Modrega Souka, kjer se v čudoviti zgradbi vrstijo trgovinice z lokalnimi izdelki, spominki in tudi zlatom. Na obali notranje mestne lagune se skozi nasad palm sprehodimo do Al Noor mošeje. Tudi enega najbolj znamenitih parkov in mestnih promenad bomo obiskali –  Al Majzal, ker si bomo privoščili daljši postanek za okrepčilni napitek in prigrizek. V poznih popoldanskih urah povratek v Dubaj.

5. DAN
DUBAJ – (po želji JEEP SAFARI)
zajtrk, nočitev

Dan za sprostitev, zabavo, samostojno raziskovanje ali nakupe. Dubaj velja za nakupovalni raj s številnimi shopping centri z raznovrstno ponudbo trgovin znanih blagovnih znamk. V starem delu mesta, v Deiri, se nahajata dve zanimivi tržnici z zlatom in z začimbami. V modernem delu Dubaja priporočamo obisk nakupovalnega centra Mall of the Emirates, kjer je znamenito pokrito Dubajsko smučišče. Po želji se boste odločili za adrenalinski Jeep safari. S terenskimi vozili se zapeljemo med zlato rdečimi sipinami, kar je prava adrenalinska zabava. Preden nam v beduinskem kampu pripravijo večerjo, se lahko preizkusite v deskanju po sipinah in ježi kamel ali preprosto meditirate med oblaki vodne pipe. Ob dobri hrani in pijači (v ceni safarija) uživamo v nepozabnem sončnem zahodu, ki ga obarvajo tudi ritmi beduinske glasbe in čutni gibi trebušne plesalke (razen v času ramadana). Večerni povratek v Dubaj.

 

6. DAN
DUBAJ – LJUBLJANA
zajtrk

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Prijava na polet letala proti Ljubljani.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.