Koda potovanja: P- Japonska

Kratek opis potovanja: Dežela vzhajajočega sonca se nam bo predstavila v najlepši luči. Tokyo, Kyoto, Hirošima, Osaka, Nara, samuraji, gora Fuji, ribja tržnica, ultra hitri vlaki in še mnogo več.
Japonci so narod z zelo razvito kulturo. Tisočletja se je razvijala osamljeno od  ostalega sveta, zato je v veliko stvareh posebna, edinstvena in samosvoja. Starodavna kultura se je dolgo upirala tujim vplivom, od 19. stoletja dalje, ko se je pričela odpirati v svet, se je začela hitro posodabljati. Tako je v današnji japonski kulturi čutiti vplive bližnjih sosed, zlasti  Kitajske, kot tudi vplive zahodnega sveta. Japonska in Japonci zaradi številnih posebnosti še vedno zbujajo veliko radovednost tujcev, o čemer se bomo prepričali tudi sami.

Trajanje potovanja: 12-13 dni

Zanimivosti: Japonska v času cvetenja češenj ali morda jeseni, ko se javorji obarvajo rdeče?

Zaradi toplega vremena v zadnjih letih češnje cvetijo prej kot običajno, že sredi marca. Polni razcvet – mankai – se običajno začne teden dni po odprtju prvih cvetov – kaika.

Odhodi: 15.5., 13.9. in 24.10.

Zagotovljen odhod: 15.5., 13.9.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 2.995 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

  • Letalski prevozi, letališke takse (takse se izračunajo ob izpisu kart in se lahko spremenijo),
  • vsi prevozi po programu vključno s Shinkansen hitrimi vlaki
  • Spanje v dobrih hotelih 3* v dvoposteljnih sobah
  • vstopnine po programu, lokalni, angleško govoreči vodniki, slovenski vodnik in organizacija potovanja.

V ceno ni vključeno: Vse kar ni navedeno v programu: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, napitnine, storitve po vaših naročilih.

Pot

Kraji: TOKYO – KAWAGUCHI LAKE – GORA FUJI – ONSEN – KYOTO – BAMBUSOV GOZD – FUSHIMI INARI – OSAKA – OTOK MIYAJIMA – HIROŠIMA – NARA – UJI

Program po dnevih

1.DAN: LETALO

Odhod iz enega bližnjih letališč z enim prestopanjem v Tokyo.

2.DAN: TOKYO

Prihod v Tokyo, najbolj poseljeno metropolo na svetu v popoldanski urah. Po opravljenih carinskih formalnostih prevoz do hotela v centru mesta. Namestitev, prosto in nočitev.

3.-4.DAN: TOKYO

Zajtrk. Ta dva dneva se bomo odpravili na ogled japonske prestolnice, mesta, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Mesto leži ob tokyskem zalivu. V zgodovini ga je prizadelo veliko naravnih nesreč. Mesto je bilo dvakrat povsem porušeno. Leta 1923 ga je zrušil potres, proti koncu druge svetovne vojne pa je bil tarča silovitih požarov, kot posledica bombardiranj z zažigalnimi bombami. Potepali se bomo po mestu, spoznali mešanico modernih nebotičnikov, tradicionalnih ulic in templjev. Obiskali bomo največjo ribjo tržnico, kjer si bomo lahko privoščili poznani sushi in obiskali najstarejši tokyski tempelj Senso-ji, dokončan leta 645, posvečen boginji milosti Kannon.

Za doplačilo se bomo lahko povzpeli na 634 metrov visok stolp Tokyo Skyee tree Tower, od koder se nam bo odprl čudovit razgled na mesto. Sledi sprehod po četrti Akihabara, ki je poznana po trgovinah z elektroniko. V soju neštetih luči nas čaka sprehod po pisani četrti Shibuya, kjer bomo prečkali križišče najbolj prometnega prehoda za pešce na svetu. Polni novih, zanimivih dogodivščin se bomo prijetno utrujeni vrnili v hotel. Nočitev.

5.DAN: TOKYO – KAWAGUCHI LAKE (MT.FUJI) – ONSEN – TOKYO

Po zajtrku se bomo odpeljali do jezera Kawaguchi, od koder se nam bo v lepem vremenu odprl čudovit pogled na goro Fuji, najvišji vrh Japonske. Uživali bomo v prelepi naravi in se kasneje odpravili do tradicionalnih japonskih toplic imenovanih Onsen, kjer si bomo za manjše doplačilo lahko privoščili kopel v japonskih toplih vrelcih. Sveži in polni novih moči se bomo vrnili v Tokyo. Prosto in nočitev.

6.DAN: TOKYO – KYOTO

Po zajtrku se bomo s hitrim vlakom odpeljali v mesto Kyoto, kulturno prestolnico dežele, mesto templjev, uglajenih gejš in čajnih ceremonij. Ta dan nas čaka obisk poznane tržnice Nishiki, ki jo imenujejo tudi »kuhinja Kyota«, kjer nas bodo preplavile različne vonjave japonskih začimb. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

7.DAN: KYOTO – BAMBUSOV GOZD – KYOTO

Po zajtrku sledi izlet z vlakom na zahodni del Kyota, v predel Arashiyama, kjer se bomo sprehodili po znamenitem bambusovem gozdu. Ta predel mesta je bil že od nekdaj priljubljena točka plemičev, kjer so uživali v neokrnjeni naravi ter si nato ogledali znameniti tempelj Tenryu-ji, ki se med drugim ponaša z lepo oblikovanim vrtom. Kasneje sledi ogled enega najlepših templjev Ryoan –ji, kjer bomo spoznali elemente Zen budizma, saj je prav ta tempelj poznan po značilno oblikovanem peščenem vrtu. Sledi še ogled Zlatega templja ter šintoističnega svetišča. Povratek v hotel v večernih urah. Prosto in nočitev.

8.DAN: KYOTO – FUSHIMI INARI – KYOTO

Po zajtrku nas čaka ogled gradu Nijo, ki slovi po zanimivi arhitekturi in bogati notranji dekoraciji. Nato se bomo odpeljali do najstarejšega svetišča – Fushimi Inari. Tempelj se ponaša z več tisoč oranžnimi stebri – toriji, med katerimi se bomo sprehodili. Posvečen je eni najpomembnejših boginj, boginji riža – Inari.

Proti večeru se bomo podali v mestno četrt Gion, četrt gejš, kjer bomo njihovo elegantno hojo uzrli tudi sami. Ni enostavno biti gejša! Gejša je ženska, ki preučuje starodavne umetnosti japonskega plesa in glasbe. Uspešna gejša mora predstavljati lepoto, milino, uglajenost, imeti mora umetniški talent in popolno vedenje. Poleg tega mora biti vešča petja, plesa, slikanja, kaligrafije, obreda pitja čaja in točenja alkohola. Znati mora igrati šamisen, ročni boben in flavto, biti mora seznanjena z aktualnimi družbenimi dogodki in poznati književnost. Le tako se lahko vključi v vsak pogovor in v njem tudi aktivno sodeluje. Za doplačilo se bomo lahko udeležili čajne ceremonije. Povratek v hotel, prosto in nočitev.

9.DAN: KYOTO – OSAKA

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesta Osaka, velemesta, tretjega največjega mesta na Japonskem, ki slovi po odlični kulinariki, kar bomo kmalu ugotovili tudi sami. Najprej se bomo odpravili do hotela, kjer bomo pustili prtljago in že nas bo pot vodila v moderni del mesta imenovan Kita, kjer se bomo povzpeli na 173 metrov visok nebotičnik Umeda Sky Building, sestavljen iz dveh zgradb, ki sta med seboj povezani z »lebdečim observatorijem« v 39. nadstropju. Odprl se nam bo čudovit pogled na mesto. Nato bomo obiskali nakupovalno ulico Shinsaibashi in sosednjo Dotonbori, kjer bomo lahko poizkusili lokalne dobrote. »Že precej utrujeni od dolgega dne se bomo sprehodili do hotela. Namestitev, prosto in nočitev.

10.DAN: OSAKA – OTOK MIYAJIMA – HIROŠIMA – OSAKA

Po zgodnjem zajtrku se bomo s hitrim vlakom Shinkansen odpeljali proti Hirošimi. Razdaljo 354 kilometrov bomo prevozili v le 1 uri in 39 minutah. Naša prva postaja bo pristanišče, kjer se bomo vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal do otoka Miyajiam, kjer nas bo v vsej svoji veličini pričakal plavajoči tempelj Itsukushima, ki sodi med tri najlepše kulturne spomenike Japonske. Po ogledu sledi vožnja do Hirošime, mesta z žalostno preteklostjo. Avgusta leta 1945 je bilo mesto tarča bombnega napada. Atomsko bombo imenovano »Little boy« je na Hirošimo odvrgel ameriški bombnik. Uničila je mestno središče in ubila okoli 140.000 nedolžnih ljudi. Ogledali si bomo spomenik Atomic Bomb Dome, kjer je atomsko bombo razneslo in se v spominskem parku poklonili nedolžnim žrtvam. Povratek v Osako, kamor se bomo vrnili v večernih urah. Nočitev.

11.DAN: OSAKA – NARA – UJI – OSAKA

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Uji, kjer bomo obiskali najlepši tempelj Byodoin, ki se ponaša s prekrasnim vrtom. Mesto Uji je poznano tudi kot mesto, kjer pridelujejo najboljši zeleni čaj na Japonskem. Ko je zeleni čaj prvič prišel s Kitajske na Japonsko v 7. stoletju, je bila pijača poznana le peščici duhovnikov in plemičev. Nekaj sto let pozneje, v obdobju Kamakure (1192-1333), so med plemstvom začeli postajati priljubljeni listi zelenega čaja, uvoženi s Kitajske in gojeni v Ujiju. Kasneje je pitje čaja postalo priljubljeno med množicami in Uji si je prislužil sloves kot odlični proizvajalec čaja in eno prvih mest na Japonskem, ki se je ukvarjalo z gojenjem čaja. To priljubljenost je ohranil še danes.

Nato se bomo odpeljali v nekdanjo prestolnico, mesto Nara, pomembno kulturno središče otoka. Nara je polna posebnih in neobičajnih stvari, najbolj pa nas bodo navdušili njeni prebivalci, srne. V Nari živi dobrih tristo tisoč ljudi ter več kot tisoč srn in jelenov. Ti uživajo posebne privilegije, saj se povsem prosto sprehajajo po celem mestu. Ogledali si bomo tempelj Todai-ji, kjer je eden največjih bronastih kipov Bude na svetu ter Svetišče Kasuga, ki je okrašen s tisoči svetilkami, ki zagorijo le dvakrat letno, ob prazniku lučk. Povratek v hotel, nočitev.

12.DAN:  OSAKA – TOKYO – LETALO

Zajtrku in prosto do prevoza s hitrim vlakom nazaj v Tokyo in nato na letališče, od koder v večernih urah poletimo proti domu.

13.DAN: LETALO

S pristankom na enem bližnjih letališč se naše potepanje po Japonski konča.

Potovanje na Japonsko z datumom odhoda 15.05.2024 traja 13 dni po spodnjem razporedu.
Program potovanja se malenkost razlikuje od ostalih datumih odhodov. Za točni program nam pišite na info@hemingway.si

1.dan, 15.05.2024: LETALO; LJUBLJANA – ISTANBUL
2.dan, 16.05.2024: ISTANBUL – TOKYO
3.-4.dan, 17.-18.05.2024: TOKYO
5.dan, 19.05.2024: TOKYO – KAWAGUCHI LAKE (MT.FUJI) – ONSEN – TOKYO
6.dan, 20.05.2024: TOKYO – KYOTO
7.dan, 21.05.2024: KYOTO – BAMBUSOV GOZD – KYOTO
8.dan, 22.05.2024: KYOTO – FUSHIMI INARI – KYOTO
9.dan, 23.05.2024: KYOTO – OSAKA
10.dan, 24.05.2024: OSAKA – OTOK MIYAJIMA – HIROŠIMA – OSAKA
11.dan, 25.05.2024: OSAKA – NARA – UJI – OSAKA
12.dan, 26.05.2024:  LETALO OSAKA – ISTANUL
13.dan, 27.05.2024: ISTANBUL – LJUBLJANA

POMEMBNE INFORMACIJE:

  • Celotno potovanje po Japonski se bo izvedlo z vlaki in metroji, zato bo več mestne hoje (10-15 km na dan)
  • sobe na Japonskem so manjše, kot smo jih vajeni v Evropi, vendar je v njih vsa moderna oprema, le manj prostora

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.    Rezervacija

    Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.