Koda potovanja: L- Čudovita Jordanija

Kratek opis potovanja: V Jordanijo zaradi gostoljubnih Jordancev, ki bi za dobro počutje gosta premikali gore, zaradi pestrosti naravnih in kulturno-zgodovinskih lepot, ki je celo večja od tiste v Egiptu, pa čeprav je ta 10-krat večji od Jordanije, zaradi Petre, rožnatega mesta Nabatejcev, »starega pol toliko kot čas«, ki je hkrati dom enega zadnjih plemen beduinov, ki živijo v puščavi. Vsekakor pa zaradi ene najlepših puščav sveta Wadi Rum, ki je navdihovala legendarnega Lawrenca Arabskega. Tam sončni zahod na rožnatih skalah in zvezdnato nebo nad peskom zdrzne in odmrzne vse čute. In ne nazadnje zaradi Mrtvega morja in kopanja v njem, ki je nekaj, kar enostavno morate doživeti.

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: krožno potovanje z obiskom biserov Jordanije in mini počitnicami v Akabi, obisk mistične Petre, sedmega čuda sveta, po želji nepozaben jeep safari po eni najlepših puščav Wadi Rum, “kopanje” v Mrtvem morju z edinstvenimi zdravilnimi lastnostmi.

Odhodi: 18.2., 17.3., 28.4., 19.5., 23.6., 22.9.

Zagotovljen odhod: 18.2., 17.3.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.098 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • letalski prevoz okoliško letališče – Amman, Amman – okoliško letališče
 • letališke in varnostne pristojbine
 • prevoz Ljubljana – letališče – Ljubljana
 • vključen 1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage (v primeru doplačila za naknadno dodano prtljago, je cena le te višja)
 • vizum za Jordanijo
 • avtobusne prevoze po programu
 • 7 polpenzionov v hotelih  4* (v Petri 3*)  po programu
 • oglede po programu vključno z vstopninami
 • spremstvo lokalnega vodnika
 • organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 289 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • doplačilo za manjše število potnikov  med 10 in 14 potniki 150 € (ob prijavi)
 • doplačilo za manjše število potnikov  med 15 in 24 potniki 120 € (ob prijavi)
 • doplačilo za manjše število potnikov  med 25 in 34 potniki   70 € (ob prijavi)
 • izlet z ladjico na koralni greben greben:  50 €  –  doplačilo velja za min 15 oseb
 • (na poti)
 • jeep safari po puščavi Wadi Rum: 90 € (na poti)
 • napitnine (tudi otroci) 50 € (na poti)

Zneski doplačil se lahko spremenijo glede na menjalni tečaj USD/EUR.

OPOMBE: Ob prijavi na prijavno mesto pošljite kopijo veljavnega  potnega lista oz sporočite datum rojstva, št. potnega lista, datum izdaje in veljavnosti potnega lista.

LETALSKI PREVOZ:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov (ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč (odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

Pot

Kraji: AMMAN – MRTVO MORJE – JERASH – AJLOUN – MADABA – GORA NEBO – KERAK – PETRA – AKABA – (izlet WADI RUM) – AKABA – (izlet Z LADJICO NA KORALNI GREBEN)

Program po dnevih

1. DAN
SLOVENIJA – EVROPA – AMMAN
polet, večerja

Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz do odhodnega letališča. Predvidoma direkten let proti Jordaniji. Po pristanku prevoz do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

2. DAN
AMMAN – MRTVO MORJE – AMMAN
zajtrk, večerja

Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na sedmih gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej. Nedaleč od prestolnice, na najnižji točki zemljinega površja je naravni fenomen »Mrtvo morje«, kjer popoldne namenimo sprostitvi in uživanju v bogastvu naravnih zdravil, ki jih ponujajo voda, morje in sonce. Zaradi visoke koncentracije soli je voda bistveno gostejša od sladke vode, kar pomeni, da bo kopanje – lebdenje, nenavadna izkušnja.  Izkoristimo priložnost in se z blatom namažemo po telesu, da nam soli in minerali prodrejo v pore, nahranijo kožo in izboljšajo krvni obtok. Prerojeni in pomlajeni se vrnemo v  Amman.  Večerja in nočitev v hotelu.

 

3. DAN
AMMAN – JERASH – AJLOUN – AMMAN
zajtrk, večerja

Raziskovali bomo severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejših jordanskih znamenitosti, ki se nahaja 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, še enega od izjemnih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vrnitev v Amman, večerja in nočitev.

 

4. DAN
AMMAN – MADABA – GORA NEBO – KERAK – PETRA
zajtrk, večerja

Podali se bomo proti jugu Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah, čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali bomo na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja po kraljevi avtocesti do puščavskega gradu Kerak. Sprehod skozi skrivnostne podzemne labirinte in ogled mogočne trdnjave. Zvečer bomo prispeli v Petro, nastanitev v hotelu in nočitev.

 

5. DAN
PETRA – AKABA
zajtrk, večerja

Celodnevni ogled Petre, najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije. Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo tako grški kot rimski vplivi. Po ogledih vožnja v letoviško mestece Akaba ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

 

6. DAN
AKABA – (izlet WADI RUM)
zajtrk, večerja

Prosto dopoldne bomo izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopalnih centrov in za sprehode po živahnih trgovskih ulicah. Predlagamo nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum (doplačilo), ki je pravi biser. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo dvigujejo v nebo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki bolj sodijo na kakšen drug planet. Dolino bomo spoznali ob adrenalinski vožnji z jeepi, še posebej lepo je ob sončnem vzhodu ali zahodu. Nočitev v hotelu.

 

7. DAN
AKABA – (izlet Z LADJICO NA KORALNI GREBEN)
zajtrk, večerja

Prosti dan v Akabi, ki je znana po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta od blizu in daleč. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi prodajalnami spominkov in trgovinicami s spominki ali pa izlet do novejšega dela Akabe, s čudovito plažo, kjer se boste lahko predajali morskim dogodivščinam (doplačilo). Po želji in za doplačilo izlet z ladjico in kosilom na koralni greben.

 

8. DAN
AKABA – AMMAN – EVROPA -SLOVENIJA
zajtrk, polet

Zajtrk in slovo od Akabe. Vožnja do Ammana in polet proti Evropi. Pristanek na okoliškem letališču in organiziran prevoz do Ljubljane.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.