Koda potovanja: L-Laponska, Božiček in arktična doživetja

Kratek opis potovanja: s posebnim letalom direktno iz Ljubljane v Rovaniemi, nepozabna arktična doživetja v čarobni laponski pokrajini

Trajanje potovanja: 3 dni

Zanimivosti: iskanje severnega sija, vožnja z motornimi sanmi po prostrani zasneženi pokrajini, podzemno prečkanje Severnega povratnika, vožnja z vlakcem skozi tovarno igrač, obisk šole za palčke, obisk Božičkove pisarne

Odhodi: 29.11., 6.12., 13.12., 20.12. 2024

Zagotovljen odhod: 29.11., 6.12. 13.12. 20.12. 2024

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.069 EUR po osebi

Vključeno v ceno: 

 • letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana – Rovaniemi – Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami
 • prevoz letališče – hotel – letališče
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* (nastanitev v hotelu SOKOS VAAKUNA 4*,  SCANDIC CITY 4* ali podoben hotel)
 • obisk Božičkove vasice, oglede zunanjosti
 • spremstvo slovenskega vodnika

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi (doplačila na kraju samem NISO MOŽNA):

 • enoposteljna soba: 270 € (na vprašanje)
 • 2x večerja v hotelu: odrasli 98€, otroci do 12 let 65€
 • izlet v živalski park Ranua z vstopnino: odrasli 64 €, otroci do 12 let 49 € (min 15 udeležencev)
 • arktična doživetja 2. dan – odrasli 198 € (ceni krajša vožnja z jelenjo vprego in 5km dolga vožnja z vprego huskijev, topla malica, topla oblačila in obutev),otroci do 12 let: 168 €
 • iskanje severnega sija odrasli: 92 € in otroci 72€ (prevoz do gozda in hoja s krplji skozi gozd, prigrizek; izlet se izvaja v večerno nočnih urah je za mlajše otroke lahko naporen)
 • vstopnina Santa Park odrasli 45 €, otroci 3-12 let 35 € in otroci 0-3 leta brezplačno
 • vožnja z motornimi sankami odrasli 105 €, otroci do 12 let 89 €* (v ceni vožnja s sanmi pribl. 2 uri, topel napitek, spremstvo angleškega vodnika);
 • ledeni ribolov odrasli: 142€, otroci, ki sedijo v priklopnem vozilu (do 140cm) 112€

POMEMBNO: Cena velja ob hkratni prijavi 2  odraslih oseb; otoroci, ki plačajo otroško ceno sedijo v saneh, ki so prikopljene na motorne sani in jih zaradi varnosti upravlja lokalni vodnik. Če otrok plača celo ceno, potem sedi kot odrasla oseba tudi na motornih saneh, vendar samo v primeru, da je višji od140cm.
Zaporedje ogledov po dnevih se lahko spremeni, glede na končno število za posamezne aktivnosti.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI (glede na razpoložljivi čas):

 • vstopnina za Arktikum približno 15 € odrasli, otroci 7-15 let: 6 €; družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 35€ – cene še niso fiksne in se lahko naknadno spremenijo.

POPUSTI ZA OTROKE DO 12. LET 

V sobah z možnostjo nastanitev dveh otrok je lahko raztegljiva zofa, ki sprejme dva manjša otroka ali dve dodatni ležišči v dvoposteljni sobi.

Otroci do 12. leta na dodatnem ležišču imajo zato naslednje popuste:
1. otrok do 12 let ima popust 170 €
2. otrok do 12 let ima popust v višini 100 €

Otroci mlajši od dveh let spijo v skupni postelji s starši. Otroška posteljica je na vprašanje in le ob predhodni potrditvi.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Doplačilo za gorivo:  obvestilo o doplačilu za gorivo potniki prejmejo najkasneje 20 dni pred predvidenim odhodom/letom, v kolikor bi prišlo do odstopanj preračuna po lestvici, predstavljeni v splošnih pogojih.

Pot

Kraji: Rovaniemi, Božičkova vas

Program po dnevih

1. DAN

SLOVENIJA – ROVANIEMI – BOŽIČKOVA DEŽELA – MOTORNE SANI
nočitev

Polet z letališča JP Ljubljana v jutranjih urah v Rovaniemi, mesto, ki je upravno središče severne finske pokrajine Laponske in seveda Božičkov dom. Najprej bomo obiskali Božičkovo vasico, kjer vas bodo njegovi zvesti palčki sprejeli v čudovitem pravljičnem svetu. Obiskali boste Božičkovo hišo in se z dobrim možem tudi pogovorili, nato pa se sprehodili med številnimi trgovinicami in prijetnimi lokalčki. Seveda bo čas za obisk Božičkove pošte, kjer njegovi pomočniki prebirajo pošto z vsega sveta. Sledi nastanitev v hotelu. Morda vas bo zamikala vožnja z motornimi sanmi. Podali se boste v osrčje neokrnjene narave, se zapeljali po zamrznjenih rekah, dobro pripravljenih poteh ter občudovali prostrano zimsko pokrajino (v tem primeru bo ogled Božičkove vasi naslednji dan).

 

2. DAN

ARKTIKUM IN PO ŽELJI ARKTIČNA DOŽIVETJA
zajtrk, nočitev

Po zajtrku obisk sodobnega muzeja in centra znanosti, Arktikuma, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije. Preostanek dneva boste namenili nepozabnim arktičnim doživetjem. Predlagamo “Husky safari” in obisk jelenje farme (ob doplačilu). Vaše arktične avanture se bodo pričele s prečkanjem Severnega tečajnika, na farmi severnih jelenov se boste podali na krajšo pot z jelenjo vprego, nato še na husky safari. Najprej se bomo naučili upravljati s sanmi, s katerimi se bomo pognali po zasneženi finski pokrajini in uživali v lepoti, hitrosti in prikupnosti huskijev. Vrnitev v hotel. Za zaključek predlagamo še nočno iskanje severnega sija. Odpeljali se boste v bližnje gozdove, stran od mestnih luči in živahnega vrveža. Severni sij je moč videti ob jasnem vremenu. Posedli se boste ob ognju in zvedeli vse o tem izjemnem naravnem pojavu. Toplo oblečeni ter opremljeni s krpljami, se boste prepustili tišini in utripu narave.

 

3. DAN

ROVANIEMI – RANUA – SANTA PARK – SLOVENIJA
zajtrk

Po zajtrku predlagamo obiska živalskega parka Ranua, najbolj severno ležečega živalskega vrta na svetu, ki je dom mnogim živalim arktičnega območja, med njimi los, severni medved in sivi volk. Živalski park je urejen v avtentičnem okolju in predstavlja največjo laponsko atrakcijo za družine. Po vrnitvi  bo še dovolj časa za obisk Santa parka, s številnimi atrakcijami (podzemno prečkanje Severnega povratnika, vožnja z vlakcem skozi tovarno igrač, obisk šole za palčke, obisk Božičkove pisarne….). V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče, od koder bomo s posebnim letalom poleteli v Slovenijo.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.