Koda potovanja: P – Madagaskar

Kratek opis potovanja: Madagaskar, otok čudes in skrivnosti, ki leži kot dragulj v središču Indijskega oceana, je destinacija, ki vabi k raziskovanju neokrnjene lepote in bogate kulturne dediščine. S svojo raznoliko pokrajino, živalskim svetom in gostoljubnimi prebivalci ponuja popotnikom nepozabno izkušnjo, ki presega vsa pričakovanja. Za ljubitelje narave in živalskega sveta je Madagaskar pravi raj. Otok je dom edinstvenim vrstam rastlin in živali, ki jih ne najdemo nikjer drugje na svetu. Spoznali bomo slavne lemure v njihovem naravnem okolju, opazovali redke ptice in odkrili številne endemične rastlinske vrste. Na poti pa nas bodo spremljala mogočna drevesa Baobab. Poleg naravnih čudes Madagaskar ponuja tudi izjemno bogastvo kulturne dediščine. Obiskali bomo tradicionalne vasice, kjer se bomo seznanili z lokalnimi običaji ter zanimiva mesta, ki pričajo o zgodovini in bogati kulturi otoka.

Trajanje potovanja: 17 dni

Odhodi: 21.10.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 3.245 EUR po osebi

Vključeno v ceno: letalski prevozi, letališke takse, prevozi s klimatiziranim vozilom, spanje v dvoposteljnih sobah v navedenih hotelih ali podobnih na osnovi nočitve z zajtrkom, ogledi in vstopnine po programu, lokalni, angleško govoreči vodnik, slovenski vodnik in organizacija potovanja.

V ceno ni vključeno: dodatna hrana (polpenzion 350 EUR, ob prijavi), pijača, dodatni izleti, napitnine, storitve po vaših naročilih, enoposteljna soba 450 EUR (ob prijavi), manjša skupina 10 – 14 potnikov 200 EUR (pred odhodom)

Pot

Kraji: NARODNI PARK ANDASIBE  – ANTANARIVO – MORONDAVA – REZEVAT KIRINDY – BEKOPAKA – NARODNI PARK TSINGY DE BEMARAHA – MORONDAVA – ANTSIRABE – AMBOSITRA – FIANARANTOSA – RANOHIRA – NARODNI PARK ISALO – RANOHIRA – IFATY – TULEAR

Program po dnevih

1.DAN: DUNAJ – ADDIS ABABA
Najkasneje ob 20.00 uri se zberemo na letališču na Dunaju, od koder ob 22.05 uri poletimo v Addis Ababo.

Za doplačilo bo organiziran prevoz na letališče.

 

2.DAN: DUNAJ – ADDIS ABABA – ANTANANARIVO – ANDASIBE
Ob 05.25 uri pristanemo v Addis Ababi in nato ob 08.50 uri nadaljujemo polet v Antananarivo, glavno mesto četrtega največjega otoka na svetu, kjer pristanemo ob 13.40 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih sledi prevoz proti zaščitenem območju Andasibe. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

 

3.DAN: NARODNI PARK ANDASIBE – ANTANARIVO
Zajtrk. Ta dan bomo preživeli v Narodnem parku. Prvinski deževni gozd prekrit z mahom, preraščen s praprotmi in več kot sto vrstami orhidej nas bo v trenutku očaral. Odpravili se bomo na iskanje lemurjev, saj v njem živijo Indri Indri lemurju največji med vsemi lemurju, rjavi lemurju, bambusovi lemurju, diademni lemurju. Izjemno živalsko pestrost dopolnjuje še 15 vrst sesalcev, več kot 100 ptic, mnoge so endemične. Rezervatu slovi po kar enajstih vrstah opic lemurjev. Med sprehodom po džungli bomo spoznali še vrsto drugih živali, od velikih, pa tudi do majhnih, zgolj za noht velikih kameleonov in drevesnih žab. Od rastlinskega sveta nas bodo zagotovo najbolj prevzele barvite orhideje. Po prijetno preživetim dnem se bomo vrnili v Antananarivo. Na poti bomo uživali v čudoviti pokrajini, se lahko zaustavili pri lokalnih prodajalcih svežega sadja in poizkusili morda kakšno nam nenavadno sadje. Prevoz do hotela in nočitev.

 

4.DAN: ANTANANARIVO – MORONDAVA – REZEVAT KIRINDY
Po zajtrku se bomo odpeljali na letališče, od koder poletimo na zahodno obalo otoka, do mesta Morondava, ki je med drugim poznan po najlepši aleji dreves Baobab na svetu. Vožnja do rezervata Kirindy. Prevoz do hotela. Ko se bo stemnilo se bomo odpravili na nočni sprehod, v upanju, da od blizu vidimo kakšnega lemurja, spečo ptico ali druge plazilce. Povratek v hotel in nočitev.

 

5.DAN: REZERVAT KIRINDY – BEKOPAKA
Po zajtrku se bomo odpeljali v rezervat Kirindy, kjer nas bodo z malo sreče pričakale zvedave živali; lemurji, ptice, fosa (največji mesojedec na Madagaskarju), kameleon, gekoni itd. V parku rastejo tudi orjaška drevesa baobabi, palisandre, bambusi in veliko več. Nato se bomo odpeljali do Bekopaka. Na poti bomo prečkali reki z zanimivimi splavi in se pripeljali do našega hotela v vasici Bekopaka. Namestitev in nočitev.

 

6.DAN: NARODNI PARK TSINGY DE BEMARAHA
Zajtrk. Ta dan bomo preživeli v Narodnem parku Tsingy de Bemaraha, ki je ena najbolj poznanih znamenitosti na otoku Madagaskar in je pod UNESCO-vo zaščito naravne kulturne dediščine. Kraške oblike in reliefi tvorijo mesečevo pokrajino, ki je podobna kamnitemu gozdu na Kitajskem. Narodni park je poznan po špičastih in visokih stebrih, kanjonih, bujnem rastju, igrivimi lemurji.. Sprehodili se bomo po visečih mostovih, gozdu, soteskah.. Utrujeni, a zadovoljni se bomo vrnili v hotel. Nočitev.

 

7.DAN: BEKOPAKA – MORONDAVA
Po zajtrku se bomo odpeljali nazaj do mesta Morondava. Na poti se bomo zaustavili pri »zaljubljenih Baobabih«, edinstven prizor dveh velikih dreves, ki sta zrasla in se prepletla. Nato bomo nadaljevali vožnjo do aleje Baobabov, starih tudi 800 let, kjer bomo dočakali najbolj romantični sončni zahod na svetu. Prihod v Morondava, prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

 

8.DAN: MORONDAVA – ANTSIRABE
Po zgodnem zajtrku se bomo odpeljali do mesta Antsirabe. Na poti sledi več krajših postankov za obisk lokalnih šol, vasic, tržnice in občudovanje zanimive pokrajine. Pot nas bo vodila mimo prekrasnih riževih teras do Antsirabe, tretjega največjega mesta na otoku. Leži na 1.500 metrih nadmorske višine in ima prijetno podnebje. Ta urbana oaza, ki je svoj čas slovela po termalnih izvirih, je danes poznana po nenavadnih prevoznih sredstvih – malgaških rikšah, imenovanih pousse pousse. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

 

9.DAN: ANTSIRABE – AMBOSITRA – FIANARANTOSA
Po zajtrku si bomo ogledali mesto Antsirabe, se popeljali z pousee pousse, obiskali trg neodvisnosti, katedralo, poznani Hotel des Thermes, ki je eden od simbolnih mesta. Nato se bomo odpeljali proti Ambositri, vasici z rdečkasto obloženimi opečnatimi hišicami, katera velja za središče malgaške tradicionalne obrti in že bomo prispeli v Fianarantoso. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

 

10.DAN: FIANARANTOSA – RANOHIRA
Po zajtrku sledi ogled mesta ter vožnja proti Ranohiri, izhodiščnem mestu za obisk Narodnega parka Isalo. Prihod v Ranohiro, namestitev v hotelu in nočitev.

 

11.DAN: RANOHIRA – NARODNI PARK ISALO
Po zajtrku se bomo podali na celodnevni obisk Narodnega parka Isalo, enega najbolj zanimivih parkov na Madagaskarju, ki slovi po nenavadno oblikovanih skalnih gmotah, globokih soteskah in kanjonih, tolmunih in slapovih. Tudi tukaj bomo imeli priložnost srečati različne vrste lemurjev ter se osvežiti v naravnem jezeru. Na poti nazaj proti hotelu bomo obiskali tipično malgaško vasico, ki je obdana z bodičastimi kaktusi. Preproste hiše so zgrajene iz trsja in zemlje ter prekrite s travo Bozaka, ki raste v parku. Polni novih vtisov se bomo vrnili v hotel. Nočitev.

 

12.DAN: RANOHIRA – IFATY
Po zajtrku se bomo odpeljali skozi pokrajino, kjer savana že skoraj prehaja v polpuščavo proti Tulearu, mestu, ki leži ob Mozambiškem kanalu in je od vseh krajev na otoku najbolj afriški, glede na kulturo in antropološki izvor prebivalcev. Kilometri peščenih plaž nas bodo spremljali do obmorskega letovišča Ifaty, kjer se bomo namestili v hotelu ob morju. Prosto in nočitev.

 

13.-14.DAN: IFATY
Zajtrk in prosto za kopanje, snorkljanje, potapljane ali le počitek ob čistem, turkizno modrem Indijskem oceanu. Čaka nas piknik na plaži z morskimi dobrotami. Nočitev.

 

15.DAN: IFATY – TULEAR – ANTANANARIVO
Po zajtrku sledi prevoz na letališče v Tulear, od koder poletimo nazaj v Antananarivo. Prevoz do hotela, prosto in nočitev.

 

16.DAN: ANTANANARIVO – ADDIS ABABA
Po zajtrku se bomo odpeljali na krajši ogled glavnega in največjega mesta na Madagaskarju. Zazdelo se nam bo, da se je čas ustavil že mnogo let nazaj. Antananarivo domačini imenujejo Tana. Mesto, ki leži na 1.305 metrih nadmorske višine se nahaja v centralnem delu otoka in se razprostira čez več gričev. Po krajšem ogledu sledi prevoz na letališče, od koder ob 14.50 uri poletimo v Addis Ababo, kjer pristanemo ob 19.30 uri.

 

17.DAN: ADDIS ABABA – DUNAJ
Ob 01.35 uri nadaljujemo polet na Dunaj. S pristankom na dunajskem letališču ob 05.55 uri se naše potovanje konča.

Slovenski državljani za vstop na Madagaskar potrebujemo vizum.

Cena pridobitve vizuma za trajanje potovanja do 30 dni je 35,00 EUR in ni vključena v ceno aranžmaja. Vizum se pridobi in plača na letališču v Antananarivu.

Slovenski državljani lahko informacije o vizi za Madagaskar dobimo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ali na Veleposlaništvu Madagaskarja v Parizu. V primeru, da niste slovenski državljan, se za informacije o vizi za Madagaskar obvezno obrnite na svoje Ministrstvo za zunanje zadeve oziroma na Veleposlaništvo Madagaskarja v Parizu. Dodatne informacije glede potovanja na Madagaskar lahko dobimo na Veleposlaništvu Madagaskarja v Parizu.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.    Rezervacija

    Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.