Koda potovanja: L – Makedonija in Ohrid

Trajanje potovanja: 4 dni

Zanimivosti: krožno potovanje po Severni Makedoniji, odlično za vse jugonostalgike, bazilika sv. Sofije, najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, dežela izjemne gostoljubnosti, dežela naravnih biserov, kot je jezero Ohrid, vinska degustacija v Tikvešu

Odhodi: 28.4., 27.9., 27.10. 2024

Zagotovljen odhod: 28.4., 27.9., 27.10. 2024

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 599 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • letalski prevoz*
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 1x nočitev z zajtrkom v 3/4* hotelu v Skopju,
 • 2x nočitev v 3/4* hotelu s polpenzionom na Ohridu,
 • avtobusni prevoz po programu,
 • izlet na sv. Naum
 • degustacija v vinorodni pokrajni Tikveš,
 • cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede,
 • poldnevni ogled Skopja in Ohrida z lokalnim vodnikom,
 • spremstvo in organizacijo potovanja

Opomba: Pridržujemo si pravico za spremembe časa odhoda in vrnitve. Program vsebinsko ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.

*Pri poletih z letališča v Zagrebu kos prtljage do 20 kg že vključen v ceno.

*Pri poletih z letališča v Ljubljani  – VKLJUČENA PRTLJAGA: 40 x 30 x 20 (max. 10 kg, spravimo pod stol).Toplo priporočamo doplačilo dodatnega kosa prtljage. 

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 75 € (ob prijavi)
 • povratni transfer Ljubljana – letališče Zagreb: 60 €*  (ob prijavi)
 • povratni transfer Ljubljana – letališče Benetke: 76 € (ob prijavi)
 • doplačilo za prtljago do 10 kg (55x40x23 cm): 40 €* (ob prijavi)
 • doplačilo za prtljago do 20 kg (149x119x171 cm): 70 € (ob prijavi)
 • doplačilo za manjše število potnikov med 35 in 44 oseb 30 € (ob prijavi)
 • doplačilo za manjše število potnikov med 25 in 34 oseb 50 € (ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 DOPLAČILA na poti:

 • pribl. 20 € (vstopnine: Sv. Naum, bazilika Sv. Sofije, cerkev Sv. Klementa, antična Herakleja, trdnjava Kale, Isa begova mošeja, cerkev Sv. Spasa).

Pot

Kraji: LJUBLJANA /ZAGREB – SKOPJE – KAVADRCI – BITOLA – OHRID – SV. NAUM – SV. JOVAN BIGORSKI

Program po dnevih

1. DAN
LJUBLJANA – SKOPJE

nočitev

Polet iz Ljubljane (ali katerega od bližnjih letališč – Zagreb/ Benetke) v Skopje. Voden ogled Skopja in zunanji ogled znamenitosti, ki prestolnico Severne Makedonije krasijo še iz turškega obdobja: Daut pašev hamam, Kuršumli han, trdnjava Skopsko kalen, Isabegova mošeja, pravoslavna cerkev sv. Spasa (doplačilo). Mesto je znano predvsem po 28 metrov visokem kipu Aleksandra Velikega, številnih muzejih in mostovih čez reko Vardar ter po zmagoslavnem slavoloku zmage. Nastanitev v Skopju in nočitev.

 

2. DAN
SKOPJE – KAVADRCI – BITOLA – OHRID

zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku vožnja v smeri Ohrida s postankom v vinorodni pokrajni Tikveš in degustacija vina. Nadaljevanje do Bitole na jugu Pelagonijske ravnine, ki je prvič omenjena za čas carja Samuila. Gre za drugo največje mesto v Severni Makedoniji, ki se nahaja le slabih 70 km od Ohrida. Mesto se lahko pohvali z dolgo in bogato zgodovino še iz antičnih časov. Preživelo je turško okupacijo, kar je pustilo pečat tako v arhitekturi kot kulinariki. Razvila se je v neposredni bližini antičnega mesteca Herakleja, katerega ustanovitelj je bil Filip II. Makedonski. Ostanki bogatega antičnega mesta so vidni še danes. Poleg navdušujoče zgodovine v Bitoli pridejo na svoj račun tudi ljubitelji različnih kulinaričnih specialitet in vina. Vožnja do Ohrida, večerja in nočitev.

 

3. DAN
OHRID – SV. NAUM – OHRID

zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku ogled mesta Ohrid, ki mu pravijo tudi “slovanski” Jeruzalem saj je imel z okolico kar 365 cerkva. Z lokalnim vodnikom boste doživeli čar starega dela mesta z baziliko sv. Sofije, ki velja za najvažnejši makedonski spomenik iz srednjega veka, nato vas bo pot vodila do Samoilove trdnjave in do cerkve sv. Klimenta. Avtobusni prevoz do sv. Nauma na albansko-makedonski meji, ki se nahaja ob Ohridskem jezeru 29 km od mesta Ohrid in je ena najbolj priljubljenih destinacij v Severni Makedoniji. Povratek v Ohrid in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

 

4. DAN
OHRID – SV. JOVAN BIGORSKI – SKOPJE – LJUBLJANA

zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku vožnja v smeri Skopja. Daljši postanek bo izveden pri enem najpomembnejših kulturnih in verskih pravoslavnih spomenikov – samostana Sv. Jovan Bigorski. Ob doplačilu ogled samostana, kjer je cerkev posvečena Sv. Janezu Krstniku. V času ogleda notranjosti se boste seznanili z življenjem v samostanu, videli čudovito ikonografijo in ostale znamenitosti. Nadaljujemo do letališča v Skopju in polet v Ljubljana (ali na katerega od bližnjih letališč – Zagreb/ Benetke).

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.