Koda potovanja: L – Norveški fjordi

Kratek opis potovanja:Dih jemajoča Norveška je zagotovo ena najlepših dežel na svetu. Na nepozabnem popotovanju si bomo ogledali Oslo, slavni olimpijski Lillehammer,  dva najlepša fjorda in sicer Sognefjord in Geirangerfjord,  ki ju obdaja izjema narava in impozantni  slapovi, največji ledenik v Evropi  Briksdal ter pod okriiljem UNESCA zaščiteno mesto Bergen.

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: prestolnica Oslo in olimpijski Lillehammer, Bergen velja za enega najlepših mest Norveške in je pod zaščito UNESCA, očarljiva neokrnjena pokrajina s fjordi, slapovi, predori in planotami, občudovali bomo Sognefjord in Geiranger fjord, priporočamo vzpon do vznožja ledenika Briksdal in vožnjo s flamsko železnico, bogat in preverjen program, ki nikogar ne pusti ravnodušnega

Odhodi: 4.7., 18.7., 1.8., 22.8., 21.9.

Zagotovljen odhod: 4.7., 18.7., 1.8., 22.8., 21.9.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.398 EUR po osebi

Vključeno v ceno: letalski prevoz z vključenim 1 kosom oddane prtljage do 20kg in enim kosom ročne prtljage (nahrbtnik ali torbica), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, vožnje s trajekti in mini križarjenje po fjordu, 7 nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*,  oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 420 EUR (ob prijavi)
 • 7 večerij 280 EUR (ob prijavi)
 • ledenik Briksdal s posebnimi vozili 38 EUR(vozila vozijo do vznožja ledenika, ne na ledenik) (ob prijavi)
 • flamska železnica pribl. 69 EUR (ob prijavi)
 • muzej Fram 13 EUR, otroci od 2 do 12 let 5 EUR (na poti)
 • Planet Vikingov 24 EUR, otroci do 11 let 14 EUR (na poti)
 • Kon – Tiki 13 EUR, otroci od 6 do 17 let 5 EUR (na poti)

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 100 EUR
 • med 25 in 34 potnikov: 160 EUR
 • med 20 in 24 potnikov: 190 EUR

POPUSTI: otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10 %

Pot

Kraji: OSLO – LILLEHAMER – VINSTRA – GEIRANGER FJORD – HORNINDAL – NACIONALNI PARK JOSTEDAL – LEDENIK BRIKSDAL – SOGNEFJORD – LAERDALSKI PREDOR – ŽELEZNICA FLAM – BERGEN – HARDANGER FJORD – SLAPOVI VORINGFOSS – HARDANGSKA PLANOTA

Program po dnevih

1. dan: SLOVENIJA – OSLO – LILLEHAMER

Polet z letališča JP Ljubljana ali sosednjega letališča, preko enega izmed prestopnih letališč, v Oslo. Po pristanku vožnja po slikoviti pokrajini mimo največjega norveškega jezera Mjosa do Hammarja in naprej v olimpijski Lillehammer, ki je leta 1994 gostil zimske olimpijske igre. Še danes se moderno  smučarsko – skakalno središče dviga nad krajem in je privlačno za vse obiskovalce. Z vrha skakalnic se odpira čudovit pogled na mesto in okoliško pokrajino. Tudi večerni sprehod po očarljivem, lesenem središču mesta  je prijetno doživetje. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

2. dan: VINSTRA – GEIRANGER FJORD – HORNINDAL

Po zajtrku vožnja skozi slikovito pokrajino do vasice Lom, kjer si bomo ogledali eno izmed starejših lesenih cerkva, tipičnih za zgodnjo norveško sakralno arhitekturo. Ob nadaljevanju poti nas bodo spremljali granitni masivi, ledeniki in številna jezera. Po serpentinasti panoramski cesti se bomo spustili v skrito, čarobno pokrajino Geiranger fjorda. Po fjordu, ki med vsemi norveškimi fjordi zaradi svoje oblike, narave, visokih slapov in neokrnjenosti spada pod Unescov seznam zaščitene dediščine, bomo zapluli z ladjo in občudovali vse lepote. Iz pristanišča v Hellesytu se bomo odpeljali v dolino jezera Hornindalsvatnet, najglobjega jezera Norveške. Nastanitev v hotelu v okolici.

 

3. dan: NACIONALNI PARK JOSTEDAL – LEDENIK BRIKSDAL – SOGNEFJORD

Zjutraj vožnja v Nacioalni park Jostedal, ki ga zaznamujejo največji ledeniki na celinski Evropi. Eden najbolj obiskanih in dostopnih za obiskovalce je ledeniški krak Briksdal,  v dolini Oldedalen. Pot skozi dolino je, kot bi se peljali skozi pravljično pokrajino s široko paleto barv. Do ledeniškega jezera, pod krakom Briksdala,  se lahko odpeljemo s posebnimi vozili, ki jih imenujejo Trolova vozila (z doplačilom) ali pa peš. V vsakem primeru nas bodo na poti spremljali bogati slapovi. Pot bomo nadaljevali preko prelazov in med visoke vrhove ujetih živo zelenih dolin, prispeli do Sognefjorda. Nastanitev v hotelu v okolici.

 

4. dan: SOGNEFJORD – LAERDALSKI PREDOR – ŽELEZNICA FLAM – BERGEN

Za začetek dneva bomo s trajektom prečkali Sognefjord, 204 km dolg in s tem najdaljši in najglobji fjord Norveške. Nadaljevanje skozi Laerdalski predor, ki je z dolžino 24 km še vedno najdaljši cestni predor na svetu. Na drugi strani, v zalivu enega izmed slikovitih krakov fjorda, leži vasica Flam. Od tu se bomo lahko podali na vožnjo z zgodovinsko panoramsko železnico, ki velja za eno najbolj strmih na svetu. V enourni vožnji naredi kar 900 metrov višinskega vzpona. Iz lesenih vagonov, bomo lahko med vožnjo skozi številne predore in galerije, občudovali skrite doline, osamljene kmetije in hiše na previsnih področjih ter bogate slapove. Nadaljevanje vožnje v eno najlepših norveških mest, Bergen. Natanitev v hotelu. Nočitev.

 

5. dan: BERGEN

Dan namenjen lepotam in številnim zgodbam Bergna. Mesto se razteza ob osrednji zahodni obali Norveške, od fjordske notranjosti pa ga delijo granitne vzpetine. Bergen, kot ena prvih prestolnic Norveške, kasneje pa pomembno središče Hanseatov in pristanišče, je eden izmed biserov norveškega turizma. Ohranjeno staro, leseno hanseatsko trgovsko naselje ob obali današnjega notranjega pristanišča, je pravi magnet za turiste, ljubitelje zgodovine in domače obrti. Slikovite lesene hiše Bryggna pričajo o številnih zgodbah bogatega obdobja zlate dobe Bergna. Le nekaj korakov stran, na ene prvih vladarjev Norveške, spominjaznamenita kamnita kraljeva palača. Bogata ribja tržnica je eno izmed središč dogajanja v mestu in magnet za ljubitelje slastnih in svežih morskih dobrot. Tu se začenja sprehod skozi modernejši del mesta, zaznamovan s številnimi galerijami in muzeji, Koncertno dvorano Edvarda Griega in prostranim mestnim parkom. Na razgibano mesto, zraslo ob številnih zalivih, je čudovit pogled z vzpetine Floyen, do koder se je mogoče ob doplačilu popeljati z vzpenjačo. Mesto ljubiteljem umetnosti ponuja bogate muzeje in galerije, ponaša se tudi z velikim in lepim akvarijem. Nočitev.

 

6. dan: HARDANGER FJORD – SLAPOVI VORINGFOSS – HARDANGSKA PLANOTA – OSLO

Zjutraj bomo Bergen zapuščali ob obali Hardanger fjorda in se podali v divjo norveško notranjost fjordov, planot in slapov. Postanek v Hardangerju, od tu pa vzpon proti Nacionalnemu parku Hardangervida. Na poti postanek pri slapovih Voringfoss, z več kot 160 m vertikalnim padcem. Pot po eni največjih in najbolj tipičnih severnih planot Evrope, Hardangski planoti, bo ponujala oddaljene poglede na ledenik Jostedal, ob poti pa na številna črna jezera in nepregledno prostrano planoto. Po spustu s planote,  postanek v smučarskem središču Geilo in mimo Tyry fjorda nadaljevanje v norveško prestolnico Oslo. Nastanitev .

 

7. dan: OSLO

Dan bomo namenili ogledu glavnih znamenitosti Osla; muzejski polotok Bygdoy z Vikinškim, Kont – Tiki in Fram muzejem, galerijo na prostem z več kot 220 bronastimi in kamnitimi skulpturami kiparja Vigelanda, Kraljevo palačo, Mestno hišo z dvorano, v kateri podeljujejo Nobelovo  nagrado za mir, Nacionalnim gledališčem in popularno operno hišo, ki arhitekturno dobesedno pada v morje tik ob zgradbi nove Nacionalne knjižnice. Ljubitelji umetnosti boste lahko ob doplačilu vstopnine obiskali Munchov muzej, ali pa del popoldneva preživeli na živahnih ulicah središča mesta, ljubitelji športa pa z obiskom skakalnice Holmenkollen. Nočitev.

 

8. dan: OSLO – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu in vožnja do osrednjega letališča Gardermoen. Po opravljenih prijavnih in carinskih formalnostih polet preko enega izmed prestopnih letališč do letališča v Ljubljani ali okolici.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI:

DOPLAČILA na osebo ob prijavi* (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja):

prevoz Ljubljana –  letališče Benetke 38 € na smer

prevoz Ljubljana –  letališče Zagreb 30 € na smer

prevoz Ljubljana –  letališče Dunaj 69 € na smer

*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20 oseb. V primeru manjšega števila prijavljenih gostov za transfer se izračun poda glede na dejansko število potnikov.

Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.

 

 • NAPITNINE: so pričakovane tako za voznika, kot tudi hotelsko osebje; priporočena napitnina za celotno potovanje je 5€ po osebi na dan, skupaj torej 50€. Plačate jih obvezno vodniku,  ki jih bo ustrezno razdelil vsem, ki bodo sodelovali pri vašem dobrem počutju na poti.

POMEMBNO: vožnja z železnico Flam se izvede samo v primeru najmanj 15 prijavljenih. Doplačilo obvezno ob prijavi. Cene so informativne in se lahko spremenijo.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.