Koda potovanja: L-Rim in Vatikan s hitrim vlakom, 3 dni

Kratek opis potovanja: Vročekrvna prestolnica Italije je eno najbolj romantičnih in karizmatičnih mest na svetu. Mešanica antičnih ruševin, navdušujoče umetnosti in živahnega uličnega življenja. Le redka mesta se lahko kosajo z osupljivo zgodovinsko, kulturno in umetnostno dediščino kot jo ima Rim.

Trajanje potovanja: 3 dni

Zanimivosti: hotel v samem središču Rima, hitro in udobno potovanje z vlakom v Rim, možno doplačilo za večerje, obisk Vatikana in možnost ogleda Vatikanskih muzejev

Odhodi: 19.1., 9.2., 15.3., 26.4., 24.5., 21.6., 30.8., 20.9., 25.10., 15.11.,13.12. 2024
Poglejte tudi odhode na programu Rim s hitrim vlakom, 4 dni (iz Ljubljane)

Zagotovljen odhod: 19.1., 9.2., 15.3., 26.4., 25.10. 2024

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 389 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • prevoz s hitrim vlakom v ekonomskem razredu
 • zunanje oglede po programu
 • 2 nočitvi z zajtrkom, hotel 3*/4*
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 72 € (možno ob prijavi)
 • Vatikanski muzeji (vstopnina, audio vodič v angleškem jeziku): 40 € (možno ob prijavi)
 • prevoz na relaciji Ljubljana-Sežana-železniška postaja Trst in ob povratku nazaj v obratni smeri 58 € (možno ob prijavi)
 • 2 večerji 50 € (možno ob prijavi)
 • turistična taksa v hotelu pribl. 4-6 € na osebo/na noč (na poti)
 • kupola bazilike Sv. Petra pribl. 8 € (na poti)
 • vozovnica za metro pribl. 5 € na dan (ogledi Rima se kombinirajo z javnimi prevoznimi sredstvi, ki se doplačajo) (na poti)
 • Kolosej in Rimski forumi: pribl. 20 € – obvezna je vnaprejšnja rezervacija (na poti)

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 10 in 14 potnikov: 30 €

Pot

Kraji: Rim, Vatikan

Program po dnevih

1. DAN
SLOVENIJA – TRST – RIM
nočitev

Zbor potnikov na železniški postaji Trst in nadaljevanje vožnje z vlakom do Rima, ki traja okvirno 5 ur. Prihod v italijansko prestolnico je predviden v popoldanskih urah.Sledi nastanitev v hotelu. Po kratki osvežitvi bomo začeli odkrivanje enega najbolj vznemirljivih mest s sprehodom po rimskih trgih in si ogledali znamenitosti: trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor ne pozabite vreči kovanca za srečo in ponoven povratek v najbolj romantično mesto daleč naokoli.

 

2. DAN
RIM – VATIKAN
zajtrk, nočitev

Dan bomo namenili obisku najmanjše državice na svetu – Vatikan. Najprej si bomo ogledali slovite Vatikanske muzeje, ki zajemajo eno najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Posebno pozornost bomo namenili ogledu Sikstinske kapele, ki jo krasijo znamenite Michelangelove freske. Po ogledu se bomo sprehodili do trga Sv. Petra ter obiskali baziliko Sv. Petra. Popoldan bomo obiskali svojevrstno cerkev Santa Maria degli Angeli ter cerkev San Pietro in Vincoli, kjer je možno videti slovite verige Sv. Petra.

 

3. DAN
RIM – TRST
zajtrk

Zjutraj se bomo odpravili na ogled znamenitosti iz časa viška moči rimskega cesarstva: Kolosej, Forum Romanum, Circus Maximus, Kapitol … Ogledali si bomo antične slavoloke in v kasnejših umetnostno-zgodovinskih obdobjih zgrajene palače, spomenike in trge, kjer v ritmu pravega italijanskega temperamenta poteka živahen vsakdanjik. Še nekaj prostega časa, potem pa se bomo ponovno vkrcali na vlak in se odpeljali proti Trstu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.