Koda potovanja: S čolnom po evropskih rekah

Kratek opis potovanja: Brez predhodnih izkušenj s čolnom ali dovoljenja, le nekaj minut z izkušenim instruktorjem pred prevzemom. Rečne čolne je res enostavno voziti; imajo volan, tako kot avto, in ročico za plin za naprej in nazaj. Dovolj so močni in robustni, da zdržijo tudi kakšen nežen udarec, medtem ko se privajate na vožnjo. Nikar se ne prestrašite in poskusite, kako enostavno je. Ko osvojite vožnjo, pa uživajte v lepoti prečudovitih kanalov, jezer, zatokov, mestnih pristanov in mnogih privezov v mirni rečni pokrajini. 

Trajanje potovanja: od 5 do 14 dni

Zanimivosti: kanali, reke, jezera, zatoki, mestni pristani, privezi ob kanalih, kopanje in zabava s supi, kajaki, blazinami in ribiško opremo.

Odhodi: večkrat tedensko od 20.4. do 31.10.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.596 EUR na teden

Vključeno v ceno:

 • najem plovila
 • osnovna navtična oprema, kuhinjska oprema in posteljnina
 • prevzem in vračilo s polnim rezervoarjem
 • kasko zavarovanje plovila
 • asistenca ob prevzemu (napotki za vožnjo in priveze, seznanitev s plovilom in opremo)
 • telefonska asistenca

V ceno ni vključeno:

 • poraba goriva
 • najem koles in športnih pripomočkov za na vodo (možno doplačilo)
 • plinski žar (možno doplačilo)
 • končno čiščenje (možno doplačilo)
 • doplačilo za hišne ljubljenčke
 • osnovni paket živil za začetek plovbe (možno doplačilo)
 • WI-FI (možno doplačilo)
 • blazine za palubo (možno doplačilo)
 • varovano parkirišče v kraju prevzema/vračila plovila (možno doplačilo)
 • zavarovanja

Pot

Regije plovbe: Friuli Veneto (IT), Alzacija, Burgundija, Canal du Midi (FR), Flandrija (BE), Holandija (NL), Brandenburg (DE), Škotska (ZK), Shannon (IR)

Več o plovbi po evropskih rekah

POBEG NA POVSEM NOVI NAČIN

Samo vidva ali v družbi družine ali prijateljev? Odpravite se na Nizozemsko, kjer lahko plujete mimo polj tulipanov, kolesarite po ravnih podeželskih poteh in se navdušite nad utripom in svetlimi lučmi Amsterdama. Ali pa Belgija s čudovitim Brugge in njegovimi slikovitimi kanali, čudovito pokrajino in čokolado! In ne pozabimo na Italijo in najbolj romantično mesto na svetu – Benetke!

SKUPINSKE AVANTURE

Deliti čoln s prijatelji in vsak dan odkrivati nove kraje in nove stvari, ki jih lahko počnete, ni le zabavno, ampak tudi cenovno dostopno! Francoski Canal du Midi je poln obvodnih znamenitosti in zanimivosti, medtem ko so Amsterdam, Berlin, Benetke, Alzaija in Flandrija odlična kombinacija mest in podeželja.

POKRAJINA IN PODEŽELJE

Vodne poti se vijejo mimo veličastnega podeželja na katerikoli izbrani destinaciji plovbe. Odlična priložnost je pobeg v mirne vode francoske Burgundije s tradicionalnimi francoskimi vasmi, vinogradi, gozdovi in podeželjem.

PLAVANJE IN VODNI ŠPORTI

Plovba po marsikateri izmed čudovitih rek nizozemske Frizije ali jezera v regiji Mecklenburg v Nemčiji vam bo omogočila plavanje s skokom naravnost iz čolna. Na teh delih je priljubljen kajak in včasih jadranje, ob najemu plovila pa lahko najamete tudi supe. Za zabavo na morju pa si privoščite sredozemske plaže pokrajine Camargue ali jadransko obalo v Furlaniji v Italiji.

RIBOLOV

Počitnice na reki so popolne za ribolov. V Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem in na Irskem lahko najamete pomožne čolne, primerne za ribolov, s katerimi lahko dosežete najbolj osamljene rokave, zatoke in zalive. Tudi Škotska je odlična destinacija za navdušene ribiče. Ob rezervaciji bomo priskrbeli informacije o dovolilnicah za ribolov.

PRIJAZNO DO HIŠNIH LJUBLJENČKOV

Počitnice na najetem rečnem čolnu so odlična izbira za ljubitelje psov in ostale, ki želijo potovati s svojimi hišnimi ljubljenčki. Največ dva hišna ljubljenčka sta več kot dobrodošla na krovu, pri čemer je obvezno doplačilo za čiščenje plovila po obisku hišnih ljubljenčkov.

Kako izbrati pravo plovilo?

Med več kot 40 modeli boste zagotovo našli čoln, ki bo ustrezal vam in sopotnikom, proračunu in pričakovanjem.

ECONOMY – BUDGET

Ti starejši čolni so zelo priljubljene klasike. Čeprav je izgled bolj tradicionalen in je oprema osnovna, so čisti, odlično vzdrževani in opremljeni z vsem bistvenim za udobno bivanje – vključno s posteljnino in brisačami.

COMFORT

Kakovostni, elegantni in dobro opremljeni čolni različnih starosti, dizajnov in stilov. Vsi čolni tipa Comfort in Comfort Plus imajo stranišča z električnim splakovanjem in možnost priključitve na napajanje z obale. Novejši od teh čolnov (Comfort Plus) so bolj prostorni in imajo klimatsko napravo.

PREMIERE

Ti izjemni čolni so najnovejši v floti, opremljeni s sodobno ladijsko opremo in instrumenti ter nizom modernih in skrbno premišljenih funkcij in opreme. Vsi čolni Premier se ponašajo z impresivno prostorno zgornjo palubo, s standardno kuhalno ploščo, žarom in hladilnikom. Salon in kuhinjski prostori so svetli in prostorni z velikimi okni, kopalnice so prostornejše, sprednji in zadnji propelerji pa olajšajo privezovanje in manevriranje. Na krovu čolna iz naše serije Premier vam bodo zavidali vsi, ki jih boste srečali na svoji plovbi.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.