Bernina Express
Bernina Express

Koda potovanja: L – Švica z vlakom Bernina express

Kratek opis potovanja: Pokukajmo skupaj v raznoliko Švico, deželo čudovitih jezer, ledeniških dolin, alpskih vrhov in širnih gozdov, luknjastega sira in čokolade, natančnih ur in polnih bančnih trezorjev, nevtralne zgodovinske vloge in kulturnega mozaika štirih narodov.

Trajanje potovanja: 3 dni

Zanimivosti: Proga Bernina je ena najlepših na svetu, kot svetovno dediščino pa jo je zaščitil tudi Unesco. Gole, razgibane gore in ledeniki, ki se spustijo na kmetijska zemljišča, dajejo pokrajini okoli prelaza Bernina veličino. Začne se v letovišču St. Moritz, v kantonu Graubünden v Švici in konča v mestu Tirano, v pokrajini Sondrio v Italiji ter prečka prelaz Bernina.

Odhodi: 19.7., 15.8., 23.8., 20.9.

Zagotovljen odhod: 19.7., 15.8., 23.8., 20.9.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 349 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • avtobusni prevoz,
 • cestne in ostale pristojbine,
 • dva polpenziona v hotelih 3*,
 • vožnjo z ladjico po jezeru Como,
 • zunanje oglede,
 • spremstvo in organizacije potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 140 € (ob prijavi)
 • vožnja z ozkotirno železnico v St. Moritz in rezervacija sedeža na vlaku 68 € (ob prijavi)
 • vožnja z ladjico po jezeru Iseo prib. 8 € (ob prijavi)
 • vila Carlotta 13 € (ob minimalno 20 prijavljenih potnikih), individualni vstop odrasli: 18 € (ob prijavi)

Doplačilo za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €
 • med 25 in 34 potniki 50 €

Pot

Kraji: JEZERO ISEO – BERGAMO – SONDRIO – PRELAZ BERNINA (2253 m) – ST. MORITZ – JEZERO COMO

Program po dnevih

1. dan: SLOVENIA – JEZERO ISEO – BERGAMO

Odhod v jutranjih urah. Vožnja na sever Italije do jezera Iseo, kjer se bomo naprej ustavili na jutranji kavici in se sprehodili po ulicah in trgih tega slikovitega mesteca. Sledi vožnja z ladjico po jezeru. Izkrcali se bomo na otoku Monte Isola v kraju Peschiera Maraglio, kjer se boste lahko sprehodili po zanimivi obali otoka. Pot bomo nadaljevali do Bergama, enega od glavnih središč pokrajine Lombardije. V zgodovinsko mesto se bomo po želji podali z mestno vzpenjačo. Ozke ulice, majhne trgovinice, odlične gostilnice, stari grad in pa cerkveni kompleks brez primere, so samo nekateri od čarov tega skrivnostnega mesta. Nastanitev v okolici jezera, večerja in nočitev.

 

2. dan: SONDRIO – PRELAZ BERNINA (2253 m) – ST. MORITZ – JEZERO COMO

Po zgodnjem zajtrku bomo sledili reki Adda in dolini Valtellin, kjer je znamenito vinorodno območje odličnih severnoitalijanskih vin vse do Tirane. Terase, na katerih raste vinska trta, so delo mnogih generacij ljudi, ki živijo stoletja pod vrhovi številnih tri tisočakov. Prihod v Tirano in ogled Marijine bazilike, ki stoji na mestu, kjer se je leta 1504 pojavila Marija in napovedala konec kuge v mestu. Po želji in ob doplačilu nas čaka slikovita panoramska vožnja z znamenitim rdečim vlakom po najvišje ležeči evropski železnici (potniki, ki se za vožnjo z Bernino ne odločijo, ta del poti opravijo z avtobusom). Pod mogočnimi alpskimi vrhovi bomo skozi številne predore prispeli najprej do najvišje točke ospizio Bernina (2253 m). Od leta 2008 spada pokrajina na tej progi v zaščiteno dediščino UNESCA. Sledil bo spust proti St. Moritzu, sprehod po mestu, ki ga obdaja čudovita gorska kulisa. Vožnja mimo jezera Silvaplana do italijansko – švicarske meje in do jezera Como. Kmalu po prestopu meje se bomo ustavili v kraju Borgo Nuovo in si ogledali čudovite slapove Acquafraggia (130m), ki jih je opeval že Leonardo da Vinci. Na poti se bomo za kratek čas ustavili v mestu Lecco in uživali ob krajšem sprehodu ob obali jezera. Nastanitev v hotelu v okolici.

 

3. dan: JEZERO COMO – SLOVENIJA

Nekaj prostega časa za sprehod ob enem najglobljih jezer Evrope, ki so ga v svojih delih slavili številni umetniki, bogataši z vsega sveta pa so si tu zgradili svoje počitniške vile in palače. Vožnja z ladjico do enega najlepših mest severne Italije – Bellagio. Krajši sprehod, kavica in nato z ladjo do Ville Charlotte. Po želji in ob doplačilu ogled ali pa se bomo sprehodili po največjem in najprestižnejšem mestu ob jezeru.  Popoldan vrnitev v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.
  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.