Koda potovanja: L-Toskana in Cinque Terre

Kratek opis potovanja: Pet ribiških vasic, katerih zgodovina sega v obdobje antike, je grajeno na eni izmed najbolj dramatičnih obalnih pokrajin. Strme, terasaste pečine, prepletene s krivuljastimi potmi in polji, katere so že dve tisočletji izklesane in naslonjene v na prvi pogled nedostopen svet. Obsežne murette, nizke kamnite zidove, lahko po svoji veličini in obsegu primerjamo z Kitajskim zidom. Dolgo časa je bil dostop omogočen samo z morske strani, dokler niso v 19. stoletju zgradili železniške proge, s številnimi mostovi in predori, ki so prav tako čudež gradnje in arhitekture.

Trajanje potovanja: 3 dni

Zanimivosti: panoramski vožnji z ladjo in vlakom, pet vasic, Trg čudes in poševni stolp v Pisi, srednjeveško mestece Lucca, toskanska pokrajina

Odhodi: 22.3., 19.4., 27.4., 30.4., 3.5., 24.5., 14.6., 21.6., 12.7., 2.8., 16.8., 23.8. 2024

Zagotovljen odhod:

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 229 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestne in ostale pristojbine
 • 1 polpenzion v hotelu 3*/4*
 • zunanje oglede po programu
 • panoramsko vožnjo z ladjo in vlakom (v primeru slabega vremena vlak – vlak)
 • spremstvo in organizacijo izleta

V ceno ni vključeno:

 • turistična taksa v hotelu pribl. 2 € na osebo/na noč (doplačilo na poti)
 • vstopnine pribl. 15 € (doplačilo na poti)
 • enoposteljna soba 35 € (doplačilo ob prijavi)

POPUSTI: otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem 15 %

Pot

Kraji: La Spezia, Cinque Terre, Lucca, Pisa

Program po dnevih

1. DAN
SLOVENIJA – ITALIJA
nočna vožnja

Odhod v poznih večernih urah (iz Celja okoli 23:00). Nočna vožnja po Italiji mimo Benetk, Padove, Bologne proti zahodni italijanski obali.

 

2. DAN
CINQUE TERRE
večerja

Jutranji prihod v La Spezio, kjer bo nekaj časa za osvežitev in nato odhod proti Cinque Terram, katerih barvitost bomo lahko občudovali tudi z ladje. Cinque Terre so dobile ime po petih slikovitih ribiških vasicah, ki ležijo vzdolž neokrnjene obale. Področje obkrožajo z vinogradi porasle gore, zato se tu ponašajo z vinom, ki je znano po vsem svetu. Vasice pa so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, slikovitost in neobičajno arhitekturo. V dveh vaseh je predviden daljši postanek. Popoldanski povratek z vlakom.

3. DAN
PISA – LUCCA – SLOVENIJA
zajtrk

Zjutraj se odpeljemo do bližnje Pise in si ogledamo Trg čudes, kjer stoji stolnica z znamenitim poševnim stolpom in krstilnico. Daljši postanek za ogled mesta in po želji (in v kolikor bo dopuščal čas) vzpon na poševni stolp. Pot bomo nadaljevali do čudovitega srednjeveškega mesteca Lucce, ki ga krasijo cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, številni stolpi mestnih palač  in mestno obzidje. V poznih popoldanskih urah vrnitev v Slovenijo.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.