Koda potovanja: Z – Trije Kanarski otoki

Kratek opis potovanja:Gran Canaria, kjer vstopimo v kanarske energije in vzdušja, zgodovino in arhitekturo, svežino in atraktivnost. Od prijetnih vasic do najvišjega vrha in sprehoda po palmeriji ter do puščavskih sipin in svežega morja. Vulkanski Lanzarote, ki daje občutek, kot bi prišli na drug planet. Otok se ponaša tudi z najdaljšim vulkanskim tunelom na svetu – Atlantido ter zelenim jezerom, ki leži na črnem vulkanskem pesku ob morju. Prav poseben izgled pa mu daje arhitektura kot si jo je zamislil cesar Manrique – bele hiške z modrimi ali zelenimi okni. Puščavska Furteventura, kjer vstopimo v popolnoma drugačno pokrajino. Na prvi pogled je zelo podobna afriški. Otok zaznamujejo najlepše plaže na Kanarskih otokih in največ sončnih dni. Ena najpopularnejših aktivnosti na otoku je deskanje na valovih in vetru. Čudovite sipine v nacionalnem parku Corralejo in turkizno morje vsakogar očarajo.

Trajanje potovanja: 8 dni

Zanimivosti: zgodovina, arhitektura in umetnost na Gran Canarii, ognjeni otok Lanzarote s svojimi kaktusi ter peščene plaže in kristalno čisto morje na Fuerteventuri

Odhodi: 25.5., 21.9., 19.10., 26.10., 23.11.

Zagotovljen odhod: 26.10.

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 1.197 EUR po osebi

Vključeno v ceno: 

Vključeno v ceno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (34 EUR), prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana,  7 nočitev v izbranih hoteli na nivoju 3* z zajtrkom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje,  stroške priprave in organizacije potovanja.

V ceno ni vključeno: tovarna ruma Arucas: 8 EUR, jame Gvančev: ca. 5 EUR, Kolumbova hiša: 2 EUR,  vstopnina v nacionalni park Timanfaya 12 EUR,  jama in park Jameos del Agua: 10 EUR, lavin tunel Cueva de Los Verdes: 10 EUR, Mirador del Rio: 5 EUR, Hiša cesarja Manriqua: 8 EUR, izlet na Los Lobos 7. dan: 25 EUR. Vse se doplača na poti

Doplačilo za enoposteljno sobo 280 EUR (ob prijavi)
Doplačilo za skupino v velikosti 30 – 39 oseb 66 EUR
Doplačilo za skupino v velikosti 20 – 29 oseb 99 EUR

Pot

Kraji: Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura

Program po dnevih

1. dan LJUBLJANA – GRAN CANARIA – LAS PALMAS.

Zbor v Ljubljani in vožnja do Benetk.Direktni let na Gran Canario. Po prihodu prevoz mesta Las Palmas. Sprehodimo se skozi labirint La Veguete, ki nas s kolonialnimi zgradbami zapelje v nek stari čas. Namestitev in nočitev. (letalo, H)

 

2. dan GRAN CANARIA – izlet po otoku

Zajtrk. Skozi soteske se po vijugasti cesti vozimo do Terorja, ki je versko središče otoka in kjer bomo občudovali nekaj najlepših primerkov kolonialne arhitekture. Povzpnemo se na najvišji vrh Pico de las Nieves (1949 m), od koder imamo z nekaj sreče razgled čez celoten otok. Čaka nas pohod okoli zanimive skalne formacije Roque Nueblo ( 6 km, 1,5 ure hoje). Pot nas vodi skozi borov gozd ter nam nudi spektakularne razglede po otoku. Spustimo se v belo vasico Fataga in v dolino kanarskih palm. Dan zaključimo na v Maspalomas ter se sprehodimo po puščavskih peščenih sipinah. Kakšni kontrasti! Morda skok v morje? (H, Z)

 

3. dan GRAN CANARIA – izlet na SEVEROZAHOD otoka – polet na LANZAROTE

Zajtrk. Obisk destilarne ruma Arehucas in degustacija najbolj znanega ruma Kanarskih otokov. Po severni obali se odpeljemo do jam prvotnih prebivalcev, Gvančev in si ogledamo njihove jame oziroma žitnice ter se seznanimo z njihovim načinom življenja. Nadaljujemo do plantaže kave, kjer ( za doplačilo) okusimo kavino marmelado, piškotke in še kakšne dobrote. Nadaljujemo do še edinega gozda lovorikovca, kjer se srečamo z okoli 50 endemičnimi rastlinami. Čaka nas krajši sprehod (2 km, 1 ura). Vožnja na letališče in polet na Lanzarote. Po pristanku vožnja do hotela. Namestitev in nočitev. (H, Z, letalo)

 

4. dan LANZAROTE – izlet na VZHOD OTOKA

Zajtrk. Začnemo z raziskovanjem nacionalnega parka Timanfaya. Doživimo neokrnjeno vulkansko pokrajino. Nato se v El Golfu spustimo v naravni amfiteater zelenega jezera in črne plaže. Odpeljemo se proti vinorodnim predelom La Geria in okusimo žlahtno kapljico. V skladu s časom se sprehodimo do vulkana, na katerem občutimo pravo vulkansko pokrajino. Sledi še ogled hiše cesarja Manriqua (doplačilo), ki je prava arhitekturna mojstrovina. Vožnja do hotela in nočitev. (H, Z)

5. dan LANZAROTE – izlet na SEVER OTOKA

Zajtrk. Odpeljemo se proti severu otoka, kjer se spustimo v podvodno jamo oziroma kilometer dolg lavin tunel. Nadaljujemo z ogledom mojstrovin lokalnega umetnika Cesarja Manriqua. Po želji (doplačilo) obiščemo podmorsko jamo »Jameos del Agua«, v kateri se skriva jezero z belimi rakci. Lahko se sprehodimo tudi po lepem parku z bazenom. Vožnja do razgledne točke del Rio, od koder se nam z visokih pečin razprostre pogled na otok la Graciosa. Obiščemo belo stavbo okrogle oblike, vgrajeno v lavine skale. V skladu s časom se sprehodimo po kraterju manjšega vulkana in obiščemo vasico Teguise. Oddih na plaži Famara, kjer imamo prosto za kopanje ali drugačne aktivnosti. Vrnitev v hotel. Nočitev. (H, Z)

 

6. dan LANZAROTE – trajekt na FUERTEVENTURO – vulkan – sipine – CORRALEJO – OLIVIA

Zajtrk. Peljemo se do solin, ki so edine delujoče komercialne soline na otoku. Vožnja do pristaniškega kraja Playa Blanca. S trajektom se odpeljemo na sosednji otok Fuerteventura. Odpravimo se na sprehod na vulkan ( cca. 2 uri). Na poti do Corraleja se ustavimo še v nacionalnem parku Corralejo, kjer se sprehodimo po sipinah. Prosto za ogled mesta Corralejo. Vožnja do starega kolonialnega mesta Oliva, ki ga raziščemo, za konec pa si ogledamo še tovarno in muzej aloe vere. Nadaljujemo hotela. Namestitev in nočitev. (H, Z)

 

7. dan FUERTEVENTURA – prost dan za počitnice, izlet na LOS LOBOS ali po želji izlet po otoku (EKOMUZEJ – SIRARNA – BETANCURIA – pohod – AJUI)

Zajtrk. Prost dan lahko izkoristite za izlet na otoček Los Lobos (za doplačilo) ali pa se preizkusite v spoznavanju vodnih in vetrnih športov (deskanje na valovih, deskanje v vetru, sup, kite, potapljanje …). Po želji se lahko udeležite celodnevnega izleta po otoku. Vožnja do pristanišča in trajekt na otok Lanzarote. Vožnja do hotela in namestitev. Nočitev. (H, Z)

*Izlet po otoku: Vožnja do ekomuzeja, kjer Vstopimo v stik s tradicijo. Foto postanek na razgledni točki Gvančev. Postanek pri mlinih. Ogledamo si kmetijo, kjer pridelujejo kozji sir in poskusimo domače dobrote. Odpeljemo se najstarejše vasice na otoku, Betancuria. Čaka nas 2-urni sprehod s čudovitimi razgledi. Nadaljujemo proti morju do znane vulkanske plaže Ajui, kjer se sprehodimo po naravoslovni poti, na kateri spoznamo nastanek pečin in zalivov.

* izlet na Los Lobos: v primeru izvedbe celodnevnega izleta, greste lahko na Los Lobos v lastni režiji.

 

8. dan FUERTEVENTURA – LJUBLJANA.

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet ( preko vmesnega letališča) proti Benetkam. Po pristanku sledi še vožnja do Ljubljane. (letalo, Z)

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.    Rezervacija

    Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.