Koda potovanja: D-Rim s hitrim vlakom, 4 dni

Kratek opis potovanja: doživite prav posebno hitro vožnjo z vlakom Freccia ali Italo, potujte skozi čas, Rim je večno mesto, občudujte sožitje antične lepote in baročnega razkošja, ob Trevijevem vodnjaku poskrbite za to, da se boste v Rim še vrnili, ko ste v Rimu, počnite to, kar počnejo Rimljani

Trajanje potovanja: 4 dni

Zanimivosti: Rim, Vatikan, vožnja z vlakom skozi Italijo

Odhodi: 8.2., 22.2., 21.3., 28.3., 27.4., 2.5., 23.5., 13.6., 22.6., 5.9., 26.9. 2024
Preverite še odhode na programu Rim s hitrim vlakom, 3 dni

Zagotovljen odhod: 21.3., 27.4., 2.5. 2024

Način potovanja:

Cena

Cena: že od 499 EUR po osebi

Vključeno v ceno:

 • povratni prevoz do železniške postaje v Trstu
 • povratni prevoz s hitrim vlakom v ekonomskem razredu (2. razred)
 • 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v središču mesta*
 • zunanji ogledi po programu
 • dostava prtljage iz hotela na železniško postajo ob povratku
 • slovensko spremstvo/vodenje

V ceno ni vključeno:

 • enoposteljna soba 90 EUR/osebo (ob prijavi)
 • vstopnica in rezervacija za obisk Vatikanskih muzejev 40 EUR/osebo (Cena vstopnice vključuje Obisk Vatikanskih muzejev, audiogude v Angleškem jeziku, stroške nakupa, rezervacije in posredovanja vstopnice.) (ob prijavi)
 • vstopnine pribl. 30 EUR/osebo (na poti)
 • vožnja z javnim prevozom po programu (na poti)
 • ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje
 • lokalno predpisana turistična mestna pristojbina (na recepciji)
 • doplačilo pri udeležbi manj kot 35 oseb 60 EUR/osebo (pred odhodom)
*Opomba: kot središče mesta je mišljena lokacija hotela v bližini postaje javnega mestnega prometa (metro ali mestni avtobus).

Pot

Kraji: Trst, Rim, Vatikan, italijanska pokrajina

Program po dnevih

1. dan: LJUBLJANA-RIM
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in prevoz do tržaške (ali beneške) železniške postaje. Vkrcanje na hitri vlak do Rima, kamor bomo prispeli v opoldanskih urah (vožnja traja, glede na razpoložljiv vlak, približno 5 ur). Po prihodu poldnevni avtobusni ogled nekaterih mestnih znamenitosti: moderni del mesta Eur, bazilika Sv. Pavla izven obzidja in katakombe. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z javnim prevozom odpeljali do cerkve Santa Maria dell Popolo, kjer stoji Rafaelovo delo – kapela Chigi ter kip Habakuka in Angela. Povratek v hotel in nočitev.

 

2. dan: RIM-VATIKAN | zajtrk
Po zajtrku vožnja do Vatikana in ogled trga Sv. Petra z Berininijevimi kolonadami in osrednjim egipčanskim obeliskom. Možnost obiska Vatikanskih muzejev (doplačilo), kjer hranijo eno najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Del muzejev je tudi slavna Sikstinska kapela z znamenitimi Michelangelovimi poslikavami. V nadaljevanju ogled notranjosti bazilike Sv. Petra z Michelangelovo kupolo in kipom Pieta (»usmiljenje«). Po ogledu muzejev in bazilike bo nekaj prostega časa. Ob lepem vremenu priporočamo vzpon na kupolo, od koder se odpira lep razgled na vatikanske vrtove in celotno okolico. Popoldne prosto za samostojne oglede. Povratek v hotel in nočitev.

 

3. dan: RIM | zajtrk 
Po zajtrku se bo raziskovanje večnega mesta nadaljevalo. Najprej se bomo odpravili do cerkve Santa Maria della Vittoria, kjer leži sloviti kip ekstaza Sv. Tereze. Popoldne pa do antičnega dela mesta, kjer si bomo ogledali grič Kapitol in Rimski Forum – politično, versko in komercialno središče starega Rima, pa tudi cesarske forume Trajana, Avgusta in Cezarja ter Kolosej oz. Flavijski amfiteater. Povratek v hotel in nočitev.

 

4. dan: RIM-LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku bomo oddali prtljago na recepciji hotela in se z mestnim prometom odpravili na raziskovanje še zadnjega elementa, vode. Naša pot se bo začela na Beneškem trgu in nadaljevala do Trga Navona, kjer stoji Berninijev vodnjak Štirih rek in cerkev Sv. Neže iz Agone. Sprehod bomo zaključili z ogledom najmogočnejše antične kupole Panteona in slovitim Trevijevim vodnjakom, za katerega legenda pravi, da če vanj vržete kovanec, se v Rim zagotovo vrnete. Sprehod do postaje Termini in prevzem prtljage (predviden je kurirski servis prtljage od hotela do postaje). Popoldne povratek s hitrim vlakom v Trst (ali Benetke). Prevoz v Ljubljano, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Povpraševanje

V primeru dodatnih vprašanj, nas prosim kontaktirajte.  Rezervacija

  Za oddajo rezervacije izpolnite spodnji obrazec.